3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Arap turistlerden talep az

Bursa bu yıl domuz gribi ve küresel kriz sebebiyle Arap turistlerden umduğunu bulamadı.

Bursalı turizmciler, başta Kuveyt, Bahreyn ve Suudi Arabistan olmak üzere birçok Arap ülkesinden gelen turistleri, şehre daha çok çekmek için Arap ülkelerinden uçak seferlerin başlatılmasını istiyor. Kuveyt'ten 2 ve Dubai'den 1 olmak üzere Antalya'ya hafta da 3 tarifeli uçak seferi yapıldığını hatırlatan Türkiye Seyahate Acenteleri Birliği eski Güney Marmara Bölge Başkanı ve Turizmci Hasan Erdem, Antalya'ya verilen önemin Bursa'ya da verilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa'yı Arap turistler için çok açılımlı bir turizm merkezi olarak nitelendiren Erdem, 3 saatte ülkelerinden Türkiye'ye gelen Arap turistleri, İstanbul'dan Bursa'ya kadar 4 saatte ancak getirebildiklerini dile getirdi. Bursa'nın turizm alanında göz ardı edilmemesini isteyen Erdem, "Arap turistler için bulunmaz bir kumaş. Turistlerin tam aradığı yer olan Bursa'ya daha fazla Arap turist çekmek için ulaşım kolaylıkları sağlanmalı. Yerinde ihracat olarak nitelendirilen turizm açısından hava ve deniz yolu ulaşımının en hızlı bir şekilde sağlanmalıdır. Mesela Antalya'ya her hafta 2 arap ülkesinden 3 tarifeli sefer yapılıyor.

Bu seferler Bursa'ya da yapılabilir. Biz Antalya kadar olamadık mı? Bölgelere eşit destekler verilmeli. Bütün yumurtaları bir sepete koyamazsınız. Bursa'nın turizm potonsiyeli 2-3 kat daha artabilir. Bunun için Arap turistlere yönelik Güzelyalı ve Yenikapı arasındaki günlük 5 olan sefer sayısı 10'a çıkartılmalı. Biz karayolundan getirirken çok sıkıntı çekiyoruz. Sabiha Gökçen Hava Limanı'ndan aldığımız turisti 4 saatte ancak Bursa'ya getiriyoruz. Ulaşım kolayığı sağlanırsa, turizm patlaması da yaşanacaktır" dedi.

Arap turistler için alternatif bir turizm merkezi olan Bursa'nın Ortadoğu ülkeleri arasında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Erdem, küresel ekonomik kriz sebebiyle bu sene 100 bin turist beklentisini başka bir seneye ertelemek zorunda kalacaklarını ifade etti. Bursa'ya 2008 yılında gelen 45 bin turist sayısının bu sene artmasını beklemediklerini belirten Erdem, "Bursa, turizm için önemli bir yer. Ama bu sene olan domuz gribi ve küresel ekonomik kriz beklentilerimizin ertelenmesine sebep oldu. Bu sene o kadar çok sayıda turizmcinin büyük beklentisi yok. Bursa, ortalama 45 bin turistle bu yılı kapatır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?