3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Arap turistlere beyaz sürpriz

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, dün geceki yağışla 11 santimetreye ulaşan kar kalınlığı turlarla ve teleferikle Sarıalan'a çıkan Arap turistleri şaşırttı.

Alınan bilgiye göre, 2 bin 543 metre yüksekliğinde Uludağ'da dün başlayan kar yağışı bölgeyi beyaz gelinliğe bürüdü. Uludağ'a turlarla ve teleferikle çıkan çoğu Ürdün ve Lübnanlı Arap turistler ise gördükleri manzara karşısında şaşırdılar. Çamlarla kaplı beyaz güzelliğin keyfini çıkartan turistler bol bol görüntü ve fotoğraf çektirdiler.

Uludağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kar kalınlığının 11 santimetre olduğu bölgede hava sıcaklığının gece -5 gündüz ise -3 derece olarak ölçüldüğünü ifade ettiler. Karayolları ekipleri ise yolun kapanmaması için çalışma başlattılar. 40 dakikada bir sefer yapan teleferik ise sürekli günübirlik ve yabancı turistleri taşıdı. Günübirlikçiler ise beyaz zeminde kar topu oynamayı ihmal etmediler.

Türkiye'de dört mevsimin aynı anda yaşanmasının çok büyük şans olduğunu belirten Arap turistler, "İlk defa
böyle bir manzara görüyoruz. Aşağıda güneşli bir hava, teleferikle çıktığımız Uludağ'da kar ve çam ağaçları ayrı bir güzellik. Yaşadığınız memleketin kıymetini bilin" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 16:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?