6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Arap turistlerin kar sevinci

ARAP TURİSTLERİN BURSA'DA KAR KEYFİ

Bursa'ya artık kış aylarında da gelmeye başlayan Arap turistler, kar sürpriziyle karşılaştı.

Çocukları ile birlikte tatil için Umman'dan Bursa'ya gelen El Beşir ailesinin fertleri, Ulucami bahçesinde 25 santim kalınlığındaki karlar üzerinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar ise elleri üşüyene kadar birbirlerine kar topu attı. El Beşir ailesi, geldikleri ülkede hava sıcaklıklarının 20 derece civarında seyretmesine karşılık, Bursa'da karla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadı. Birçok arkadaşının yaz aylarında geldikleri Bursa'da 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Uludağ'ın zirvesine kar görmek için çıktığını hatırlatan Arap turistler, "Biz kışın geldiğimizden, dağa çıkmamıza gerek kalmadan şehirde kar gördük. Şehir merkezinde 25 santim kalınlığındaki kar hepimizi çok mutlu etti" dedi.

ULUDAĞ'A RUSLARDAN SONRA ARAPLAR DA KAYMAYA BEKLENİYOR

Bu arada Bursa'da turizmciler arasında yeni bir tartışma konusu başladı. Türkiye'nin birçok Arap ülkesi ile vizelerin kaldırmasının yazın gelen Arap turistleri kış mevsiminde de ülkemize çekip çekmeyeceği merak konusu oldu. Bursalı turizmciler, şehirde artık çok miktarda Arap plakalı aracın dolaşmaya başladığına, turizmle birlikte müthiş bir ticari hareketliliğin yaşandığına dikkat çekerek, "Kışın gelenlerin bir kısmı hem ticaret hem de gezmek için geliyor. Kendi ülkelerinde 25-30 derece sıcaklık varken,

Türkiye'de 25 santim kar olan şehirlerde dolaşmak gerçekten çok keyifli. Uludağ'ın ve Bursa'nın Arap ülkelerinde çok iyi tanıtımını yaparsak hem yaz hem de kışın turist çekeriz. En önemlisi Rusların kayak için doldurduğu Uludağ'a kışın kayak yapmak için Arapları getirebiliriz" dedi.

ARAP TURİSTLERİN BURSA'DA KAR KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:28:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 18:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?