2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Arap turizmcilerin Erdoğan hayranlığı

ARAP TURİZMCİLERİN ERDOĞAN HAYRANLIĞI

Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret eden Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e karşı duruşunu hayranlık ve takdirle karşıladıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve 22 Arap ülkesini içine alan Arap Turizm Teşkilatının Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehad, beraberindeki heyetle Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki münasebetleri geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden El Fehad'a Vali Harput İznik çinisi hediye etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e karşı duruşunu hayranlıkla karşıladıklarını ifade eden El-Fehad, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Vali Harput, "Bu ziyaret, bugüne kadar süregelen çalışmaların tamamının zirvesi anlamına gelen bir önem taşımaktadır. Bu heyet, 22 ayrı Arap ülkesini temsilen geldi. Heyet, Arap dünyası ile Türkiye arasında turizm alanında neler yapılabileceğini araştırmak için Bursa'ya geldi" dedi.

Bursa'nın sahip olduğu zenginlikleri anlatan Vali Harput, "İpek ve tarih şehri olan Bursa, Uludağ'ı, şelaleleri, gölleri, denizi ve sıcak suları ile bilhassa Arap ülkelerindeki kardeşlerimiz için önemli bir cazibe merkezidir. Yıllardır Bursa'ya pek çok Arap ülkesinden turist gelmiştir. Ama bu ziyaret, sadece turizmi geliştirmek için yapılmamıştır. Bu geliş, karşılıklı yatırım yapma esaslarını içine alan bir ziyarettir. Zaten kardeş olduğumuz bu coğrafyada hem ekonomik, hem kültürel, hem turistik olarak çok yönlü iş birliğini geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

ARAP TURİZMCİLERİN ERDOĞAN HAYRANLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 13:26:05
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 22:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?