2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Arıcılar Üniversite'de buluşuyor

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Arıcılık Geliştirme ve Araştırma Merkezi (AGAM) ile Uludağ Arıcılık Derneği tarafından düzenlenen, 3. Marmara Arıcılık Kongresi yarın başlıyor. Kongrede yok olmaya yüz tutan arı yetiştiriciliğinin sorunları ele alınacak. 

Arıların çevresel ve iklimsel olumsuzluklar karşısında yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunması, arıcı yetiştiricilerini ve akademisyenleri çözüm arayışına yöneltti. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Arıcılık Geliştirme ve Araştırma Merkezi (AGAM) ile Uludağ Arıcılık Derneği tarafından düzenlenen ve çeşitlmi kurum ve sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen 3. Marmara Arıcılık Kongresi, yarın Uludağ Üniversitesi'nde başlayacak. Rektörlük A Salonu'nda saat 10.00'da açılış konuşmaları ile başlayacak ve 2 gün sürecek kongrenin ilk gününde, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan akademisyenlerin yanı sıra Türkiye'den arı yetiştiricileri ve akademisyenler de çok sayıda bildiri sunacak. 

UÜ AGAM Müdürü Prof. Dr. Ercan Dülgeroğlu, arı ürünlerinin öneminin tüm dünya tarafından çok iyi anlaşıldığını ancak ülkemizin bunu kavramakta geç kaldığını belirterek, "Oysa ülkemiz gerek bitki örtüsü gerek iklimi nedeniyle arıcılık konusunda çok şanslı. Türkiye'de arı ürünlerinin önemi yeni yeni anlaşılmaya başlandı ve çeşitli firmalar bu işin üzerine eğilmeye başladı. Biz de üniversite olarak arıcılık konusunda çalışmalar başlattık. Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ni kurduk. 2001 yılında 6 köyde başlattığımız arıcılık projesi başarıyla tamamlandı. Şimdi oradaki köylüler arıcılığın nasıl yapılacağını biliyor, nasıl kaliteli bal elde edeceğini biliyor. Bu gibi projeleri daha da yaygınlaştırarak köylerin kalkınmasına da katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 13:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?