4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Arif Sağ'dan türkü ziyafeti

ARİF SAĞ'DAN BURSALILARA TÜRKÜ ZİYAFETİ

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü İcra Heyeti, 2009 - 2010 sanat sezonunun açılışını, 'Yücel Paşmakçı Onur Konseri' ile yaptı. Usta sanatçı Arif Sağ da, konsere katılarak Yücel Paşmakçı'ya moral verdi.

Bursalı türkü dostlarını Tayyare Kültür Merkezi'nde buluşturan konserde, Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü İcra Heyeti, Kemal Kamalı'nın şefliğinde sahneye çıktı. Usta sanatçılar, Yücel Paşmakçı onuruna gerçekleştirilen programda Paşmakçı'nın derlediği, Türkiye'nin farklı yörelerine ait türkülerini seslendirdi. Keyifli gecede konuk sanatçılar Ali Gürlü, Ümit Yılmaz, Soner Özbilen ve Erol Parlak da sahneye çıkarak sevilen türkülerle konsere renk kattı.

 

ARİF SAĞ'DAN MORAL

Türkülerin duayeni Arif Sağ'ın da konuk olarak katıldığı konser, Bursalılara keyifli bir müzik ziyafeti sundu. Sağ, bağlamasını konuşturduğu gecede sevenleri tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Yücel Paşmakçı'nın çok değerli bir üstad olduğunu ifade eden Sağ'a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Necmettin Şenocak çiçek verdi.

Öte yandan anlamlı konserin sonunda sahneye çıkarak heyecanını ve mutluluğunu dile getiren Yücel Paşmakçı, gecenin son türküsünde koroyu yönetti. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Bayram Vardar'ın da beğeniyle izledikleri programda, Paşmakçı'ya sanata katkılarından dolayı teşekkür edildi.

ARİF SAĞ'DAN BURSALILARA TÜRKÜ ZİYAFETİ
ARİF SAĞ'DAN BURSALILARA TÜRKÜ ZİYAFETİ
ARİF SAĞ'DAN BURSALILARA TÜRKÜ ZİYAFETİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 10:55:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 11:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?