2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Arınç gözyaşlarını tutamadı

BÜLENT ARINÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'nin ilkeli siyasetten taviz vermeyeceğini söyledi. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın Libyalı yaralılara yaptığı ziyareti anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

AK Parti'nin Bursa milletvekili adayları, görkemli bir törenle tanıtıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve AK Parti ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen milletvekili adaları tanıtım toplantısında konuşan Bülent Arınç, bütün adayların büyük bir şevk ve heyecan içinde partilerini iktidara taşıyacağına inandığını söyledi. Arınç,

"Her şey kader çizgisinde cereyan ediyor. Hesabı kitabı yapılmayan şeyler bir anda karşınıza çıkabiliyor. Siyaset de böyle. Adaylarımızın hepsi genç. 70'li yıllarda Ankara Hukuk Fakültesi'nde okuyordum. Milli Nizam Partisi'nin gençlik kollarına kaydoldum ve ilk genel başkanı oldum. Sonra beni 24 yaşında il başkanı yaptılar. Manisa'da her mahallede hangi sandıktan kaç oy çıkacağını biliyorduk. Mesela şu sandıktan 3 oy çıkacak derdik. Hocamızın bize öğrettiği gibi oyumuz yüzde 25 arttı derdik" dedi.

Genç adaylara bakınca artık siyasete ara vermeyi düşündüğünü ifade eden Arınç, "Meraklanmayın, bu son dönemimiz. AK Parti tüzüğüne göre 3 dönem milletvekili yapanlar ara vermek zorundalar. Hanım da burda. Biz bu işi sonlandıralım diye düşünmüştük. Başbakanımız Bursa'dan aday olmamı istedi, şerefle, gururla kabul ettim ve bundan büyük memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

"BURSA'DA YERİN ALTI DA ÜSTÜ DE KUVVETLİ"

Bursa'nın her alanda başarıdan başarıya koşan bir il olduğunun altını çizen Arınç, şunları söyledi:

"Genel seçimlerde, belediye seçimlerinde, referandumda çok güzel oy aldı. Bursa bir tarih ve kültür şehri, ilim, iman şehri. Osmanlı bu topraklarda kuruldu. 6 hükümdar burada yaşadı. Osmanlı'nın 130 yıllık başşehri Bursa'dır. Her adım attığınız yerde bir maneviyat sayfasını çevirebilirsiniz. Toprağın altı da kuvvetli, üstü de kuvvetli. Şimdi de büyük sanayii ve güçlü tarımıyla dünyanın göz bebeği. İhracatta İstanbul'un arkasından ikinciyiz. Nüfumuz Türkiye'nin en büyük dördüncü iliyiz. İki devlet

üniversitesi var. 13 organize sanayi bölgesi var. Daha da gelişip büyüyeceğiz. Bir ara Bursa'nın milli geliri 18 bin dolara çıkmıştı, şimdi 12-13 bin dolar seviyesinde. Ama bütün sektörlerde canlılık var. Denizle bağlantımız var. Bereketli topraklarımız, termal kaynaklarımız var".

"SİYASETÇİ ŞAPKASINI ALIP KAÇMAMALI"

Siyasetçinin dik durması gerektiğini söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasette gelip geçici olmamalı. Arkasında insan iz bırakmalı. Sözünün eri olmalı, ilkeli ve kararlı olmalı, üstelik cesur olmalı. Dik durmalı ama diklenmemeli. Millet iradesini hiçe sayan olursa onu affetmemeli. Milletin iradesini yolda sokakta bırakmamalı şapkasını alıp kaçmamalı. Siyaset böyle bir şey. İnsanlar ilkeli siyaset yapanı severler. Sözüne dikkat edeni severler."

İnegöl'ün il talebine yeşil ışık yakmayan Arınç, "Türkiye'de il olmaya talip birçok yer var. İnegöl, Alanya, Nazilli, İskenderun. Geçmişte pek çok ilçe oy almak için il yapıldı. Kilis, Osmaniye böyle il yapıldı. Benim annem de Alanyalı. Alanya'ya her gittiğimde bana ne zaman il olacağız diye soruyorlar. Ben bir örnek vermek istiyorum. Eski cumhurbaşkanımızın yaşattığı bir olay var Türkiye'ye. O oy almak için her şeyi mubah sayardı. 'Emeklilik yaşı 30 olacak, her yer il olacak' derdi. Nazilli'ye gidiyor,

seçimden sonra il olacaksınız, plakanız 81 olacak. Alanyaya'ya gidiyor, plakanız 105 diyor, İnegöl'e belki 110 numarayı verdi. Ama seçimden sonra hiç biri il olmuyor. Bunlar oy getirecek şeylerdir belki. Ama sadece bir ilçeyi il yaptığınızda il olmayı yıllarca bekleyen ilçeleri küstürürsünüz. Siverek'te 30 yıldır il olma için kurulmuş dernek var. Bunlar hükümetleri mahkemeye verdiler" diye konuştu.

"POPÜLİST OLMAYACAĞIZ"

Yerine getiremeyecekleri vaatlerde bulunmadıklarına işaret eden Arınç, "Eğer popülist olsaydık bugüne kadar ayakta kalamazdık. Büyüme rakamları yüzde 9'u gösteriyor. Küresel krizde ABD ve Avrupa ülkeleri mahvoldu. Maaş ödeyemez duruma geldiler. Sendikalar eksi 20'e imza atıyor. Cumhurbaşkanı, milletvekilleri maaş alamıyor. Biz prensiplerimizden taviz vermeyeceğiz. Prensiplerimiz, Türkiye'nin istikrar ve sağlık içinde yaşamasıdır. Millet bizi sözünün eri ve hizmetten başka bir şey düşünmeyen bir parti olarak tanıdı" diyerek, ilkeli bir politika izlediklerini bildirdi.

ARINÇ GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Arınç, Başbakan Erdoğan'ın İzmir'e getirilen Libyalı yaralıları ziyaretini anlatırken duygulandı. Yaralıların Başbakan Erdoğan'a Davos'taki tavrı karşısında teşekkür ettiğini belirten Arınç, "Yarılalar Türkiye için dua etti. Ben de o sırada arka taraftaydım" derken gözyaşlarını tutamadı.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, 8.5 yılık iktidarlık döneminde huzur ve refah için çalıştıklarını söyledi. Vatandaşların haklarını insan hakları standardının üzerinde tuttuklarını kaydeden Yalçın, "Hukukun üstünlüğüne dayalı birinci sınıf demokrasimiz milletimiz tarafından da onaylanmıştır. Başbakanımız, Cumhuriyetin 100. Yılında lider bir Türkiye hedefi için önemli bir programa imzasını atıyor. Biz de bu büyük proje için Bursa olarak taşın altına elimizi koyuyoruz. Yeniden bir AK Parti iktidarı için güçlü bir Türkiye için var. Gücümüzle çalışacağız" dedi.

Yalçın, AK Parti tarafından yeni başlatılan 'Alo Vekilim' hattını da tanıttı.

VEKİLLER PROJELERİNİ ANLATTI

Yalçın'te canlılık var. Denizle baın konuşmasının ardından 18 milletvekili adayı sahneye çıktı. Alkışlar eşliğinde kendilerini tanıtan adaylar, hedeflerini anlattı. Katılımcılar, bazı heyecanlı olan adaylara alkışlarla moral verdi. Teker teker sahneye çıkan adaylar, Türkiye ve Bursa için yapmak istedikleri projelerini izah etti. Bursa ve içlerindeki sıkıntıları Ankara'ya taşıyacaklarını belirten adaylar, genel seçimlerde iddialı olduklarını söylediler.

BÜLENT ARINÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
BÜLENT ARINÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
BÜLENT ARINÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
BÜLENT ARINÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
BÜLENT ARINÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
BÜLENT ARINÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
BÜLENT ARINÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 21:28:01
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 22:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?