4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Arkadaş katili yargı önünde

Bursa'nın Gürsu ilçesinde 8 yıl önce yaşanan kavga sebebiyle aralarında husumet bulunan arkadaşını av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen 2 çocuk babası sanık R.E., 8 yıl önce kendisine ait minibüste çalışan Nail isimli kişi ile Mustafa K. arasında çıkan kavganın olayların başlangıcını oluşturduğunu söyledi.

Bu kavgadan kendisinin sorumlu tutulması üzerine, 8 yıl boyunca minibüsünde çalışmadığını ifade eden sanık R.E., "Olay günü minibüsümle durağa geldim. Sıra tahtasına plakamı yazacaktım. Bu sırada Mustafa K. ve yeğini bana saldırdı. Sanıyorum amaçları 8 yıl önceki kavganın faturasını çıkarmaktı. Korkup minibüsüme koşmaya başladım. Bu sırada arkamdan ateş ediyorlardı. Beni öldürmekte kararlı olduklarını anlayınca minibüsün arkasında bulunan arkadaşıma ait av tüfeğini çıkartıp önce havaya ateş ettim. Geriadım atmadıklarını görünce bu kez korkutmak için rastgele çevrelerine ateş ettim. Ardından minibüsüme binerek kaçtım. Daha sonra fırında çalışan Mustafa K.'nin öldüğünü öğrendim. Çok üzüldüm. Amacım korkutmaktı, öldürmek değil. Olayların bu boyuta gelmesinin tek nedeni amcasını bana karşı azmettiren Murat K.'dir" dedi.

Duruşmada şahit olarak dinlenen Murat K., olay akşamı amcasıyla minibüs durağında çay içtiklerini söylerken, "Çayımızı içtikten sonra dışarı çıktık. Hiçbir sebep yokken sanık bize ateş etmeye başladı. Amcam silahını çıkartıp karşılık verdi. Ardından sanık kaçtı. Yaralanan amcamı hastaneye getirdiysem de kurtaramadım" diye konuştu.

Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:48:32
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 13:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?