6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Armağan AK Gençlik'le buluştu

ARMAĞAN BURSA'DA AK GENÇLİK'LE BULUŞTU

Tarihçi yazar Mustafa Armağan, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif'i anma programına katıldı. Armağan, Mehmet Akif Ersoy ile İstiklal Savaşı'nın kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın bugün resmen anılıyor olmasının bir tarih açılımını andırdığını söyledi.

Armağan, AK Parti Bursa İl Gençlik Kollarınca Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler verdi. Armağan, Ersoy ile Kazım Karabekir Paşa'nın bugün devlet tarafından resmen anıldığını hatırlattı. Bunu tarih açılımına benzeten Armağan, "Türkiye, iletişim arttıkça normalleşme sürecine girdi. Hepimizin bildiği gibi, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, çeşitli sebeplerle ölümünün 40. yılına kadar anılamamıştı. Toplumun tüm kesimleri tarafından sevilmesine, ismi okullarda öğrencilere öğretilmesine rağmen, bugüne kadar devlet tarafından resmen anılmaktan mahrum kaldı. Yine başka bir örnek verecek olursak, İstiklal Harbimizin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa da ölümünün ancak 62. yılında resmen anılabildi. Bugün devlet politikasında bir değişiklik oldu ve 12 Mart tarihi 'İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü' olarak ilan edildi. Konuyla ilgili tüm Türkiye'de valilikler tarafından anma programları düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı da, 25 Ocak'ı Kazım Karabekir'i anma günü olarak ilan etti. Bütün bu yaşananlar, moda tabirle bir tarih açılımına benziyor" dedi.

Armağan, konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy ile başlayarak Kazım Karabekir Paşa ile devam eden resmi anma programlarının tarihin diğer değerli şahsiyetleri için de sürmesini umut ettiğini ifade etti.

Söyleşi sonunda Mustafa Armağan'a AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları adına Milletvekili Mehmet Emin Tutan tarafından çini vazo hediye edildi. Konferansı milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Hayrettin Çakmak ve Mehmet Tunçak, AK Parti il başkan yardımcıları Mehmet Babacan, Mehmet Çetin, Refik Özen ve Dursun Akan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recep Demirhan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti il yöneticileri Okay Talay, Mutlu Keskin ve Sadettin Kurt, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara ve BESAŞ Genel Müdürü Bayram Yıldız da takip etti.

ARMAĞAN BURSA'DA AK GENÇLİK'LE BULUŞTU
ARMAĞAN BURSA'DA AK GENÇLİK'LE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 14:10:02
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 23:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?