4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Artık adliyenin de ormanı var

BURSA ADLİYESİNİN DE ORMANI OLDU

Bursa adliyesi hatıra ormanına kavuştu.

Mudanya Orman İşletme Şefliği'ne bağlı Çamlıbel mevkiinde oluşturulan adliye ormanına ilk fidanlar dikildi. Fidan dikim törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı M. Necati Türe, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Yılmaz, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Salih Akbaş, Bursa Orman İşletme Müdürü Fuat Şanal ile çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Törende konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, "Taşradaki Orman Teşkilatı ormanları korumak, geliştirmek ve işletmek gibi üç önemli görevi üstlenmiştir. Bugüne kadar ormanlardan üretilen odun ön plana çıkmıştı. Oysa günümüzde ormanların odun dışı ürünlerinden ve karbon tutma kabiliyetinden odun ürününe göre daha sık bahsedilmektedir" dedi.

Müdür Girgin, "AB yetkilileri atmosfere salınan sera gazlarının miktarını kontrol altında tutmak ve planladıkları hedeflere ulaşmak için Emisyon Ticareti Borsası adıyla bir finansman sistemi geliştirmişlerdir. Yeni teknolojik uygulamalar ve enerji kullanımında verimlilik artışıyla, karbon salım sınırı kotası altına düşen işletmeler karbon kredisi kazanmakta ve belirlenen kotanın altına inemeyen firmalara karbon kredisi satabilmektedirler. Önümüzdeki yıllarda atmosfere salınan karbon miktarını tutabilecek ormanı olmayan ülkelere yeni fabrikaların yaptırılmayacağı günleri göreceğiz. Bu yüzden bozuk orman alanlarını verimli hale dönüştürerek ormanlarımızın karbon tutma kapasitesini artırmak zorundayız" diye konuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek ise Bursa Adliyesi Hatıra Ormanı çalışmasının içinde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını bundan sonra da bu tür faaliyetlere katılmaya devam edeceklerini belirtti.

BURSA ADLİYESİNİN DE ORMANI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 10:49:01
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 10:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?