5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Artıma tesislerine bakanlık teşviki

geldi. Belediyelerin katı atıkların bertarafı havza kirliliği için son derece önemli. Acil olarak atık ve su arıtma tesislerinin sayıları artırılmalı. Bu bölgede çok fazla tatlı su gölleri var. Tekstilden kaynaklanan birtakım problemler var. Sağlıklı şekilde çalışmaları devam ettirmek istiyoruz" dedi.

ARITMA TESİSLERİNE BAKANLIK TEŞVİKİ GELİYOR

Türkiye'nin dinamik bir ülke olduğunu vurgulayan Şahin, 2011 yılında su arıtma işletmelerine Çevre ve Orman Bakanlığı'nın teşvikte bulunmayı planladığını söyledi. Şahin, "Çevre kirliliği konusunda denetimlerimiz devam ediyor. Yeni bir teşvik yönetmeliği var. 2011 yılında atık su arıtma işletmelerine destekte bulunmayı planlıyoruz. Buralara birtakım teşviklerde bulunarak çevre sağlığı açısından önemli hizmetlerde bulunan arıtma tesislerine fayda sağlamayı hedefliyoruz. Atıkların geri kazanımı önemli. Sanayici de gayretli. Yanlışlıklar da oluyor. Çevre, çok boyutlu olan bir konu. Geniş yelpazeden bakmak lazım" diye konuştu.

"AKDENİZ HAVZASINDAKİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT"

Türkiye'nin su zengini olmadığının altını çizen Şahin, Akdeniz havzasında yaşanan iklim değişikliğine dikkat çekti. Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin su tüketimi konusunda dikkatli olması gerektiğini belirten Şahin, "Türkiye su zengini bir ülke değil. Bunu herkesin görmesi lazım. İklim değişikliği sebebiyle ülkemiz Akdeniz havzasında yer alıyor. Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde önümüzdeki yıllarda suyun dikkatli kullanılması lazım. Su yönetiminde tahsis ve kalitenin beraber planlanması lazım. Önümüzdeki dönemde

entegre ve havza bazlı yönetim yapılması gerekir. Türkiye için çok önemli. Su kullanımının ekonomik şekilde kullanılması ve yönetilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 12:13:00
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 13:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?