3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

As Merkez outlete dönüştü

BURSA'DA ALIŞVERİŞE AS MERKEZ OUTLET MODELİ

Bursa'da, Sönmez Holding bünyesinde faaliyet gösteren As Merket Alışveriş Merkezi, müşterilerin talepleri doğrultusunda ve perakende sektöründe dünya trendini yakalamak için 'As Merkez Outlet'e dönüştü.

Turizm, inşaat, enerji, çimento ve teknoloji alanında yaptığı yatırımlarına perakende sektöründe de sürdüren Sönmez Holding, bünyesinde bulunan As Merkez AVM'yi yüzde 15 kapasite artışı yaparak Outlet'e çevirdi. 6 milyon liralık yeni yatırımla kurulan As Merkez Outlet Alışveriş Merkezi'nin tanıtım toplantısı, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve As Merkez Outlet Genel Müdürü Fahir Çam tarafından yapıldı. As Merkez Outlet'in Bursa piyasasına canlılık katacağını belirten Celal Sönmez, outlet içerisinde bulunan 77 mağazanın Bursalılar'ın her türlü ihtiyacına cevap vereceğini söyledi. Alışveriş kültürüne yeni bir anlayış kazandırdıklarını kaydeden Sönmez, "Holding olarak, kurucumuz Ali Osman Sönmez'in çizdiği yolda, sürekli gelişerek ve yenilikleri bünyemize katarak ilerlemeye devam ediyoruz. Başta Türkiye olmak üzere, dünya üzerindeki ekonomik gelişmeleri, yeni trendleri yakından takip ediyoruz. Faaliyette bulunduğumuz tüm sektörlerle ilgili analizlerimizi zamanında yapmaya çalışıyor, yeni iş kollarının değerlendirilmesinde verimliliği, rekabet edebilirliği ön planda tutuyoruz. Müşterilerin değişen ihtiyaçları ve yeniden tanımladığı beklentiler sonucunda, rekabetin arttığı bu sektörde, dünyada birçok örnekleri bulunan 'Tematik Alışveriş Merkezi' olarak faaliyetini sürdürmesinin daha doğru olacağını düşündük. Outlet, Bursa ekonomisine canlılık katacktır. Yerel piyasaya negatif etkisi olmayacağını düşünüyorum. Hür türlü malın her türlü alıcısı ardır. Biz burada kaliteyi müşterinin ayağına getireceğiz. Biz oyunu kuralına göre oynuyoruz" dedi.

Sönmez'in ardından söz alan As Merkez Outlet Genel Müdürü Fahir Çam, dünya çapında perakende sektörünün yakın takipçisi olduklarını belirterek, birçok müşterinin ve satıcının talepleri doğrultusunda AVM'yi outlet'e dönüştürdüklerini kaydetti. Alışverişin şeklinin yeni bir yüz kazandığını ifade eden Çam, ekonomik kriz sebebiyle insanların gerçekleştirdikleri tasarruf eylemlerinin kalıcı olduğunu belirtti. Çam, "6 aydır bu konsept üzerine çalışıyoruz. Bursa da ilk ve tek olarak bir outlet konseptli alışveriş merkezi oluşturma fikriyle yola çıktığımızda tüm mağazalarımızdan olumlu dönüşler aldık. Bu da kararımızın ne kadar doğru olduğunu bize gösterdi. Türkiye'nin en büyük oyuncak hipermarketi gibi birçok ilkin yanı sıra Bursalıları ve şehrimizden transit geçiş yapan konuklarımızı uygun fiyatlı alışveriş ile tanıştıracağız. Kriz dönemine rağmen 6 milyon dolar gibi bir yatırım yaparak misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz" diye konuştu. Etkinliklerin açılış gününe özel olmadığını belirten Çam, şenliğin 26 Kasım 2009'a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Sıla'nın 'As Merkez Outlet' için seslendirdiği özel şarkısı tanıtıldı.

BURSA'DA ALIŞVERİŞE AS MERKEZ OUTLET MODELİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 19:44:03
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 10:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?