4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Asa - Yılanlı kavgası büyüyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hidamet Asa, Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nde birlik delegesi seçilen Kamuran Yılanlı'nın açıklamalarına tepki gösterdi. Yılanlı'nın, "Oraya geliyorum ve sizlerden hesap soracağım" dediğini hatırlatan Asa, "Esas hesap vermesi gereken kişi Kamuran Yılanlı'dır" dedi.

Yazılı açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hidamet Asa, 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu'nda alınan sonucun zeytin üreticisine hayırlı olmasını diledi.

Asa, Sabri Doğruel'in listesinden delege seçilen Kamuran Yılanlı'nın, genel kuruldaki konuşmasında ve basına verdiği demeçlerde, Marmarabirlik'i ve şahsını kastederek, "Oraya geliyorum ve sizlerden hesap soracağım" dediğini hatırlatıp şunları söyledi: "Allah'a şükürler olsun ki Hidamet Asa olarak 5 aydır görevde bulunduğum Marmarabirlik Başkanvekilliği görevimde verilemeyecek hiçbir hesabım olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Hesap soracağız diyenler, verilecek hesapları olduğunu çok iyi bilmektedirler."

Yılanlı'nın kendisini "Mudanya düşmanı" ilan ettiğini ifade eden Hidamet Asa, "Böyle bir düşmanlık söz konusu değildir. Oysa Kamuran Yılanlı'nın İznik düşmanlığı tescillidir. Kendisi Marmarabirlik'te görevde olduğu yıllarda, İznik Kooperatifi Genel Kurulu'nda kürsüden üreticilere, 'Sizi zeytin depolarına gömerim' demiştir. İznikli zeytin üreticisi bu sözleri unutmadı, unutmayacak da" iddialarında bulundu.

Yılanlı'nın Mudanya genel kurulu öncesinde İznik delegesi tarafından Marmarabirlik Başkanlığı'na aday gösterileceği konusunda anlaşmaya varıldığı şeklinde yalan beyanlarda bulunduğunu öne süren Hidamet Asa, "İznik ilçesini temsilen Marmarabirlik yönetimindeyim ve başkanvekiliyim. İznik Kooperatifi delegeleri arasında böyle bir anlaşma olup olmadığı konusunda görüş bildirmem en doğal hakkım olsa gerek" dedi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hidamet Asa, Mudanya'dan çıkan bazı seslerin kötü amaçlı olduğunu belirterek zeytin üreticisi ortaklara seslendi:
"Marmarabirlik'in bundan sonraki süreçte projelerini hayata geçirebilmesi, aldığı kararları uygulayabilmesi, ortakların refah düzeyini artırabilmesi için huzura ihtiyacı vardır. Kargaşa meydana getirip krizden pay çıkarmaya çalışanlara zeytin üreticisi ortaklarımız bugüne kadar prim vermedi, bundan sonra da vermeyecektir."

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 22:18:38
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 22:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?