3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Asansör tamircisi 18 kişiyi dolandırdı

Bursa'da bozuk asansörleri tamir bahanesiyle girdiği apartmanlarda, yönetici eşleri ve daire sahiplerini dolandırdığı öne sürülen zanlı, kestaneci kılığına giren polis ekipleri tarafından yakalandı. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, çoğunluğu Bursa merkezinde olmak üzere Kestel, Gürsu ve Orhangazi ilçelerinde bir şahsın asansör tamiri bahanesiyle gittiği sitelerin yöneticileri ile daire sahiplerini dolandırdığı ihbar edildi. 

6 ay boyunca şahıs üzerinde çalışan güven timleri Ö.D.(43) isimli şahsın İstanbul'dan geldiğini ve aynı yöntemle çok sayıda olaya karıştığını tespit etti. Kestane satıcısı kılığına giren ekipler, 18 ayrı kişiyi dolandırdığı öne sürülen zanlı Ö.D.'yi Nilüfer ilçesinde takibe aldı. Giydiği yağlı ve yırtık tamir kıyafeti ile bir siteden çıktığı belirlenen zanlı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda gözaltına alındı. 

Şahsın kaçarken attığı M.G. isimli müştekiye ait kredi kartı ile dolandırdığı şahıslardan aldığı paralar otoparka bıraktığı özel otomobili içerisinde ele geçirildi. Zanlının İstanbul'da bu şekilde dolandırdığı şahıslardan yüklü miktarda servet edindiği öne sürüldü. Adliyeye sevk edilen Ö.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 16:55:01
Güncelleme :10 Aralık 2007 Pazartesi 16:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?