4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aşçı adayları aşçıları terletti

KIZ ÖĞRENCİLER AŞÇILARI TERLETTİ

Bursa'daki kız meslek lisesi öğrencilerinin konuğu olan Güney Marmara Aşçılar Derneği (GÜMASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Sınmaz, bu mesleğe gönül vermeyenlerin aşçı olamayacağını söyledi.

Güney Marmara Aşçılar Derneği (GÜMASDER) yönetim kurulu üyeleri, Yıldırım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin konuğu oldu. Yiyecek İçecek Bölümü 11. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen GÜMASDER üyeleri, geleceğin aşçılarının sorularını cevaplandırdı. GÜMASDER Yönetim Kurulu üyeleri, Oktay Gülbahar, İlhan Borinli, Özkan Öztürk ve Nezihe Kurar geleceğin aşçılarının soruları karşısında ter döktü. Dernek olarak bayanların profesyonel mutfaklarda çalışmasını teşvik ettiklerini belirten Sınmaz, son yıllarda otel ve restoran mutfaklarında bayan aşçıların yer almaya başladığının sevindirici olduğunu söyledi. Bayan aşçı ve pastacılara karşı ön yargının kırıldığını belirten Sınmaz, bunun aşılmasında en önemli görevin yine bayan aşçı adaylarına düştüğünün altını çizerken, "Tabuları siz yıkacaksınız" dedi.

Aşçı adaylarına bazı tavsiyelerde de bulunan GÜMASDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Sınmaz, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Bizim mesleğimizin sonu yok, aşçılık ufku geniş insanların yapacağı iştir. Önceleri aşçılık özellikle Mengen'de aile mesleğiydi. Şimdi ise Mengen'deki Aşçılık Meslek Lisesi'ne gelenlerin yüzde 80'i Bolu dışından. Günümüzde Türkiye'de ki aşçıların yüzde 70'i alaylı. Biz okullu aşçılar istiyoruz. Öncelikle yaptığınız işi sevmeniz gerekiyor. Yıllarca aynı yerde kalırsanız mesleğinizi ve kendinizi geliştiremezsiniz. Otellerde çalışan şeflerimizi de sizin gibi kardeşlerimizi yanlarına stajyer olarak almaları için yönlendiriyoruz".

Aşçılık mesleğinin özellikle Bursa'da ciddi bir geleceği olduğunu belirten Sınmaz, kongre ve turizm merkezine paralel olarak ortaya çıkan otel açığını gidermek için yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler verdi. Sınmaz Bursa'ya kurulan her otelin meslektaşları için yeni bir iş kapısı olduğunun altını çizerken, aşçılığın insanların yemek yeme ihtiyacı oldukça var olacağını dile getirdi.

KIZ ÖĞRENCİLER AŞÇILARI TERLETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 11:04:02
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 12:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?