4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aşçılar hünerlerini sergiledi

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İnoksan ve Güney Marmara Aşçılar Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenenen "Bursa Yemekleri Sunumu"nda Bursalı aşçılar hünerlerini sergileyerek 18 çeşit yemek yaptı.

Birbirinden güzel yemekler etkinliğe katılan vatandaşlara dağıtılırken, Bursa mutfağının turizm açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.

Bursa Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen organizasyona katılan profesyonel ve genç aşçılar, kentin yöresel yemeklerini yaptı. Yemek sunumunda 6 grup yer alırken, her grupta 1 profesyonel şef aşçı ile 2 öğrenci aşçı yer aldı. Her grup ana yemek, antre ve tatlıdan oluşmak üzere 3 çeşit yemeği pişirerek vatandaşların beğenisine sundu.

Etkinliğin ana teması Bursa mutfağının, turizim açısından taşıdığı önemine dikkat çekmek. Etkinlikle ilgili bilgi veren Güney Marmara Aşçılar Derneği Başkanı Rıfat Sınmaz, hedeflerinin Bursa'nın eski yöresel yemeklerini tanıtmak olduğunu belirterek "Bugün Güney Marmara Aşçılar Derneği olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İnoksan ile birlikte ortaklaşa bir proje geliştirdik. Bu projemizde Bursa'nın eski yöresel yemeklerini günyüzüne çıkarmak adına çalıştık. İnşallah yapılan yemeklerimizin hepsinin otel ve restorantların mutfaklarına girmesini sağlayacağız" dedi.

Etkinlik kapsamında Çardak Böreği, Yörük Kebabı, Vezir Parmağı, Uğmaç Çorbası, Etli Erik Yemeği, Cennet Künkü, Zeytinyağlı Enginar Dolması, Ciğer Sarma, Zerde, Dede Çorbası, Vezir Kapama, Bursa Höşmerimi, Kestaneli Lahana Sarması, Sakızlı Kebap, Süt Helvası, Gelincik Böreği, Dikdik Kebabı, Sütlü Naciye'den oluşan zengin bir menü hazırlandı. Yemek sunumuna Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, BESOB Başkanı Arif Tak ve İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık da katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?