1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Aşçılara mesleki eğitim...

Bursa Lokantacılar ve Benzerleri Odası ile Akademi İnoksan'ın aşçılara ortaklaşa vereceği eğitimle ilgili protokol imzalandı.
 
İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, BESOB Başkanı Arif Tak, Lokantacılar Odası Başkanı Abidin Özen ve proje sorumluları ile oda başkanlarının katıldığı törende, proje direktörü Engin Koban kurs hakkında bilgi verdi. İnoksan'ın eğitime önem veren kurum olduğuna dikkati çeken Koban, "AB programları çerçevesinde önemli bir konu olan mesleki eğitim programları, ülkemiz ve toplumumuz için büyük önem taşımaktadır. Türkiye'nin yüzde 40'ı dışarıdan hizmet almaktadır. Sağlıklı ve dengeli nesiller yetiştirmek için açılacak kurslarımızda katılımcılara hijyen ve sağlıklı, kaliteli hizmet için eğitimler verilecektir. 8 Kasım'da başlayacak eğitimler, 15'er kişilik gruplar halinde 1,5 ay boyunca haftanın belirli günlerinde, Akademi İnoksan Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Mutfak planlaması ve organizasyonu, görev tanımları ve ekip oluşturma, mutfak araç ve gereçlerinin teknik özellikleri, pişirme yöntemleri, menü hazırlama ve planlama, hijyen ve sanitasyon teorisi ve uygulaması, şahsi hijyen ve görünüm, yiyeceklerin depolanması ve korunması, temel beslenme kuralları, servis ve sunum, rezervasyon alma, müşteri ilişkileri, satın alma sistemi, temel işletme organizasyonu, dünyada aşçılık kavramı, dünya kültürleri ve yemekleri hakkında verilecek eğitimler sonrası katılımcılar sertifika alacak" dedi.
 
İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, kuruldukları yıldan bu yana sivil toplum kuruluşları ve Lokantacılar Odası ile birlikte hareket ettiklerini belirterek, "Toplum sağlığını ilgilendiren önemli bir projeye imza attık. Bursa bu projeyle Türkiye'ye örnek olmalıdır. Kendimizi geliştirirken topluma da yararlı olacak çalışmalar yapmak istiyoruz" diye konuştu.
 
BESOB Başkanı Arif Tak ise yıllardan beri eğitim için çabaladıklarını ifade ederek, "Bu konuda fazla destek bulamadık. Çalışmalarımızda bize destek olan İnoksan her zaman yanımızda oldu. Hitap ettiğimiz kesime sağlıklı ve kaliteli hizmet vermek durumundayız. Bu eğitimlerden ilgili meslek kolları mutlaka yararlanmalıdır. Eğitim eğitimdir. Burada maddiyat gözetilmemektedir. Önemli olan burada alınan eğitimleri topluma yansıtmaktır" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 14:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?