4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aşevinde ilk iftar

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar, Ramazan ayının ilk orucunu aşevinde vatandaşlarla birlikte açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal belediyecilik faaliyetlerinden biri olan ve her yıl geleneksel hale getirilen aşevinde ilk iftar heyecanı yaşandı.

Aşevinde sıraya girip tabldot yemeğini alan Başkanvekili Abdullah Karadağ, iftarını da vatandaşlarla birlikte açtı. Ramazan ayı boyunca her gün 4 bin kişiye iftar verilecek olan aşevinde, ilk iftarını açan Karadağ, “Ramazan sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı bir aydır. Ramazan ayında toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerine şahit oluyoruz.

Bugünde 4 bin iftar sofrası kuruyoruz. Ramazan süresince kurulacak bu sofraların yanı sıra 15 bin ihtiyaç sahibine erzak yardımı yapılacak. Dirlik, düzen ve huzuru hissedeceğimiz bu ayın hem Türk milletine, hem de tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yurtdışında olması dolayısıyla ilk iftara katılamadığını ifade eden Karadağ, aşevinden yoksul vatandaşların yanı sıra öğrencilerin ve çoğunlukla iftar saatinde evlerine yetişemeyip yolda oruç açmak durumda kalanların yararlandığı belirtti. Oruçlarını aş evinde açan Bursalılar da önemli bir sosyal projeye imzasını atan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Temaşa-i Ramazan programıyla renklenecek olan Ramazan ayında, 1-7 Eylül tarihleri arasında üniversiteye kayıt için gelen öğrencilere de Büyükşehir Belediyesi tareafından kampüs içinde iftar ve sahur hizmeti verilecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılacak sevgi mağazası ile Ramazan Bayramı öncesinde en az 5 bin kişiye bayramlık dağıtılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 12:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?