4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Asfaltlama çalışması çileye döndü

Bursa'nın en önemli ulaşım arteri olan Yalova Yolu'ndaki çalışmalar sürücüleri çileden çıkarıyor.
Bursa-Gemlik arasında Kurtul ve Engürücük köyü yakınlarında çalışma yapılması sebebiyle 3 şeritli yol tek şeride indiriliyor. İki noktada birkaç kilometreyi geçen araç kuyrukları oluşuyor. Sürücüler, son 3 yıldır yaz mevsiminde bu bölgede yapılan yol ıslahı çalışmalarının adeta çileye dönüştüğünü, ekiplerin mesai saatleri dışında çalışmamasının işi uzattığını belirtiyor.

Yaz aylarında gün ışığından daha fazla istifade etme imkanı bulunduğunu belirten sürücüler, "Biz bu yolları kullanıyoruz. Yaz aylarında sabah saat 06:00'da gün ağarıyor. Akşam 20:00'ye kadar hava aydınlık oluyor. Çalışmalar sabah 08:00-17:00 arasında yürütülüyor. Müteahhit firma günde 8 saat yerine çift vardiyalı ekip ile 14 saat çalışabilir. Böylece 1 ayda yapılan iş 15 günde biter, hem hizmet daha hızlı olur, hem de kaliteli bir üretim gerçekleşebilir.

Karayolları yetkililerinin buna çare bulmasını bekliyoruz. Çalışma yapılacak, güzel bir satıhla uzun yıllar rahat yolculuk yapacağız, ancak verimli bir çalışma sistemi ile Türkiye'nin en önemli karayolu güzergahı bu şekilde tıkanmamalıdır. Ayrıca iki vardiyalı sistem ile 2 noktada yürütülen çalışmalar tek noktaya indirilip, yaz sıcağında 1 saatlik bekleme 30 dakikaya çekilebilir. Saatlerce yolda bekleyen araçlar boşuna benzin yakmamış olur" dediler.

Bu arada söz konusu yolda birçok seyyar satıcı peydanlandı. Çalışmaların iki noktada aynı anda ve tek vardiyalı yapılması, Bursa ve Kocaeli arasında eş zamanlı parça nakliyatı yapan lojistik firmalarının işini de zorlaştırıyor. Anlık malzeme tedariki yol çalışmalarından dolayı aksıyor.

İstanbul'daki kargo uçaklarına gönderi yetiştirmeye çalışan uluslararası kargo firmaları da Yalova feribotuna yetişmekte güçlük çekiyor. Şehiriçi otobüsleri ile Gemlik'in sayfiye yerlerine giden yolcular da yarım saatlik sürenin 1 saati geçmesinden şikayet ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?