4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Asi Çelik işbaşı yapıyor

Açlık grevinin sona erdiği Asil Çelik'te Ramazan bayramına kadar iş başı yapılabileceği öğrenildi.

AK Parti il ve ilçe Yönetimi Orhangazi'deki Asil Çelik fabrikasına çıkarma yaptı. Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Bursa İl Başkanı Nagip Vardar ve il teşkilatı yöneticileri Asil Çelik'i ziyaret ederek grevi ele alındı.

Bir haftadır açlık grevinde olan Asil Çelik çalışanlarının grevi sonlandırma kararı aldığı güne denk gelen ziyarette, işçilere erzak paketleri dağıtıldı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, hükümetin Asil Çelik işvereninde iyi niyet olmadığını görmesi gerektiğini söyledi. Dördüncü kez yüzde sıfır zam önerisiyle gelen işverenin her sözleşmede sıkıntı oluşturduğunu belirten Serdaroğlu, yeniden işçinin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Ali Koyuncu ise siyasetin hizmet gerektirdiğini kaydederek, 'İlk günden beri Orhangazi ve Gemlik teşkilatlarımızdaki arkadaşlar bize durumu bildirdi. Asil Çelik'teki sorunun sürekli takipçisi olduk. Buradaki işçi kardeşlerimizin 8 aydır grevde olmasından kimse mutlu değil. Bu bizi rahatsız ediyor. Biran önce bu insanların evlerine ekmek götürmesi gerekiyor. Bunun için Asil Çelik işçilerinin sorununu paylaşıyoruz. İşçiler bir adım attığında işverenin de iki adım atması gerekiyor"dedi.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar da, gerek Asil Çelik'in gerekse de çalışanlarının ülke ekonomisine katkı sağlayan faktörlerden olduğuna işaret etti. Bir an evvel sıkıntının ortadan kalkmasını istediklerini söyleyen Vardar, "Bu tesisler kolay kurulmuyor. Ancak burada çalışan insanların da mutlu olması lazım. Mutlaka bir ortak nokta bulunmalıdır" diye konuştu.

Milletvekili Ali Koyuncu, İl Başkanı Vardar ve bazı partililer işçilerle görüştükten sonra Asil Çelik Fabrika Müdürü Hüseyin Keçeci ile bir görüşme yaptı. Milletvekili Ali Koyuncu fabrika çıkışında yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'na kadar Asil Çelik'te işlerin yeniden başlamasını beklediklerini kaydetti. Her iki tarafında uzlaşma zeminine hazır olduğunu ifade eden Koyuncu, Asil Çelik için yeşil ışığın gözüktüğünü belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?