3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Aşıklar ve Şairler Bayramı başlıyor

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen "5. Uluslararası Aşıklar ve Şairler Bayramı" 3 Temmuz'da başlayacak

Barış Manço Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 3 Temmuz'da başlayacak olan bayramın, Türk dilinin gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Türkçe'yi yaygınlaştımak için bu bayramı geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Keskin, "Uluslararası Aşıklar ve Şairler Bayramı'nı son beş yıldır belediye olarak bu programı geleneksel hale getirdik. Elbette saz, ruhu dinlendiren müzik aleti ancak şiir ise bambaşka bir duygu. Şiir sözün özüdür. Bazı kişiler şiiri güzelliğin nefes alışı olarak tanımlasa bile, Aşık Veysel diyor ki 'Güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa'. Bizde diyoruz ki, ister şaire şiiri ilham eden güzellik olsun, isterse kendimizdeki aşkın güzelliği olsun önemli olan şiirin haz ve lezzetidir. O lezzeti hep birlikte yaşamak ve Türkçemiz'i güzelleştirmek adına bu programları yapmayı uygun görüyoruz" dedi.

3 Temmuz tarihinde başlayacak olan Uluslararası Aşıklar ve Şairler Bayramı 5 Temmuz'da sona erecek. Bayrama, Türkiye, Almanya, Fransa, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yunanistan başta olmak üzere toplam 17 ülkeden toplam 89 şair ve aşık katılacak.

Daha önce bölgeler arasında yapılan eleme turlarında finale kalan şair ve aşıklar Bursa'da, Yıldırım Belediye'sinin öncülüğünde finalde kendilerini gösterecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 15:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?