3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Aşıklar ve şairler Bursa'da yarışıyor

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Aşıklar ve Şairler Bayramı'nda aşık ve şairler finale kalmak için yarıştı.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan törende, aşıklar ve şairler finale kalmak için hünerlerini ortaya koydu. Jüride yer alan Yıldırım Belediyesi Başkanı Özgen Keskin, yapılan yarışma ile amaçlarının hem saz hem söz sanatçılarını bir araya getirmek ve Türk Edebiyatı'nın devamını sağlamak olduğunu ifade etti.
Bir milletin devamlılığını sağlamak için o milletin edebiyatına önem verilmesi ve edebiyatının ilerletilmesi gerektiğini belirten Keskin, "Bu yıl yapılan yarışmaya 17 ülkeden 89 finalist katıldı. Buraya gelen aşık ve şairler kendi ülkelerinde yapılan yarışmalarda finalist olarak seçilen sanatçılarımızdır. Burada yapılan yarışma bir bakıma finalistlerin yarıştığı bir yarışmadır. Bugün yapılan yarışmaların finalistlerini belirleyeceğiz" dedi.

Saz şairlerinin türkü, leb değmez, divan ve muamma dallarında yarıştıklarını anlatan Keskin, şairlerin ise şiir yazma ve okuma dallarında yarıştıklarını ifade etti. Gündüz düzenlenen programlarda eleme yapıldığını söyleyen Keskin, "Akşamları halka açık olarak yapılan konserlerle vatandaşlarımız aşıkların ve şairlerin hünerlerini görüyor. Aşıklar ve Şairler Bayramı geleneği yeni bir gelenek değil. 1960 yıllarda 40 yıl boyunca Konya'da sürdülen bir yarışma. Ancak daha önce Konya'da yapılan aşıklar bayramı bundan sonra Yıldırım ilçesinde yapılıyor" dedi.

Kendisininde saz çaldığını hatırlatan Keskin, "Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak saz çalmaya gayret gösteriyorum. Ancak daha önce yayınlanmış çeşitli kitaplarım var ve bunlar bazı okullarda okutuluyor. Elimden geldiği kadar Türk Edebiyatı'na eserler kazandırmaya ve edebiyatımızı ilerletmeye çalışıyorum" dedi. 5. Uluslararası Aşıklar ve Şairler Bayramı 5 Temmuz Pazar günü sona erecek ve finale kalan yarışmacılara akşam 19.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde ödül verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 17:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?