4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aşıklardan kriz atışması

Bursa'daki Aşıklar Yazarlar Şairler Derneği (AYŞAD), yeni yönetimini sazlı sözlü basın açıklamasıyla tanıttı. Aşıklar, yaşanan ekonomik krizi atışarak protesto etti.

Türkiye'deki aşık, yazar ve şairleri bir araya getirerek bir ilki gerçekleştiren AYŞAD'ın genel kurulunda, başkanlığa İlhan Yardımcı seçildi. Dernek üyeleri, yeni yönetimi sazlı sözlü atışmalarıyla tanıttı. Derneğin kurucu başkanı ve ''Aşık Ummanoğlu'' mahlasına sahip Enver Saraç ise ekonomik kriz üzerine espriler yaparak diğer aşıklarla atıştı. Aşıkların atışmaları hem güldürdü hem de hüzünlendirdi.

73 kitabı olan yazar ve şair İlhan Yardımcı, Türkiye'de kültür faaliyetlerine gereken önemin verilmemesinden yakınarak, "AYŞAD olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Bu milletin temel değerlerine değinen 3 büyük güç var. Bunlar yazar, şair ve aşıklardır. Biz bu 3 gücü bir araya getirdik" dedi.
Ağır bir yükün altına girdiklerini ifade eden Yardımcı, pek çok etkinlik düzenleyip bayrağı daha da ileriye taşıyacaklarını ifade ederek, "Gençleri ve gazetecilerimizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.
İki yıl önce kurulan AYŞAD'a üye 13 aşık, 30 da yazar ve şair bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 13:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?