6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Aşıkları Bursa'da buluştu

TÜRK DÜNYASININ AŞIKLARI BURSA'DA BULUŞTU

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen "6. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Bayramı" başladı.

Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki şölen, renkli görüntülere sahne oldu. Kardeş Türk cumhuriyetlerinden gelen aşıklar, sazlarıyla sahneye çıkarak eserlerini seslendirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 6 yıldır düzenledikleri Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Bayramı'nı geleneksel hale getirdiklerini ifade etti. Sazın ruhu dinlendiren bir müzik aleti olduğunu belirten Keskin, "Geçmişten günümüze bizim milletimizle var olan bir gelenektir aşıklık geleneği. Oğuzlardan, Orta Asya'dan gelen bu söz üstatlığı, Dede Korkut'lardan, Yunus Emre'lerden, Karacaoğlan'lardan, Dadaloğlu'lardan, Aşık Veysel'lerden ve Reyhani'lerden günümüze kadar intikal etmiştir.

46 yıl önce Konya'da başlayan bu geleneği daha sonra bize gelen teklif doğrultusunda Bursa'da devam ettirme kararı aldık. Bunu devam ettirmek için çaba gösteriyoruz. Bu gibi organizasyonlar yapmak kolay değil. Ancak biz zor olan işleri başarmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Keskin, Bursalıların yanı sıra aşık ve şair kültürünü tanımak isteyen herkesi şölene davet etti. Aşıklar ve Şairler Bayramı 4 Temmuz'da sona erecek. Şölene Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan ve Çavuşistan Özerk Cumhuriyeti'nden 81 aşık ve şair katıldı.

Program öncesinde geçen yılki şölenin fotoğrafları sergilendi. Şairler, şiir okuma ve şiir yazma, aşıklar ise lebdeğmez, muamma, atışma, türkü dalında yarışacak. 4 Temmuz akşamı ise Barış Manço Kültür Merkezi'nde aşık ve şairler hünerlerini sergileyecek, dereceye girenlere ödülleri verilecek.

TÜRK DÜNYASININ AŞIKLARI BURSA'DA BULUŞTU
TÜRK DÜNYASININ AŞIKLARI BURSA'DA BULUŞTU
TÜRK DÜNYASININ AŞIKLARI BURSA'DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 12:02:02
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 14:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?