3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Aşıkların yalanını rapor bozdu

Bursa'da, ailelerini evliliğe razı edebilmek için sevgilisiyle ilişkiye girdiklerini söyleyince tutuklanan genç, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bakire raporu üzerine her şeyi itiraf etmek zorunda kaldı.

Küçük aşıkların evlilik oyununu bozan rapor, 17 yaşındaki sanığı hürriyetine kavuşturdu.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "çocuğa nitelikli cinsel istismarda bulunmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen F.Ç. (17), ilk kez hakim karşısına çıktı. Adli Tıp Kurumu'ndan mağdurenin bakire olduğu yönünde gelen rapor kafaları karıştırdı. Bunun üzerine söz alan sanık F.Ç., sevdiği kızla evlenebilmek için karakolda böyle bir yalan uydurduklarını itiraf etmek zorunda kaldı.

Sevdiği kız uğruna cezaevine giren F.Ç., "Ailelerimiz arkadaşlığımızı biliyordu. Hatta söz bile yaptık. Düğünümüz olmadan ailelerimizin arası açıldı. Çok seviyordum. Evlenebilmek için F.K. ile ilişkiye girdiğimi söyledim. Halbuki ilişkiye girmemiştim. Tek isteğim onunla evlenmekti. Suçsuzum" dedi.

Sanığın ifadesine katıldığını belirten 15 yaşındaki mağdure F.K. ise, "Evlenebilmek için böyle bir yalan söyledik. F.Ç. benimle ilişkiye girmedi. Ailemizi razı etmek için oyun oynadık. Bu aşamalara geleceğini hiç düşünmedik" diye konuştu.
Mahkeme, mağdurenin Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bakire raporu üzerine sanığın tahliyesine karar verdi. Dava eksiklerin giderilmesi için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 12:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?