4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Asil Çelik'te grev kararı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde kurulu bulunan Asil Çelik fabrikasında işçiler 30 Ocakta greve çıkıyor.

Eylül ayından bu yana toplu iş görüşmelerinin devam ettiği ve uyuşmazlık raporunun tutulduğu Asil Çelik fabrikasında işveren ile Birleşik Metal İş Sendikası arasında yapılan son görüşmeden de sonuç çıkmadı.

Sendikanın İstanbul’daki genel merkezinde yapılan görüşmede işveren tarafının masaya 0 zam teklifiyle oturması üzerine görüşmeler başlamadan bitti. Birleşik Metal İş Sendikası ise görüşme sonrasında grev kararı aldı. Orhangazi 1. Noteri gözetiminde fabrikaya giden sendika temsilcileri, grev kararını askıya çıkardı. Asil Çelik işçisi 30 Ocak sabahı greve çıkmış olacak.

Asil Çelik en son 2004 yılında yapılan toplu iş görüşmelerinde sonuç alamamış ve o yıl yaklaşık 155 gün süren bir grev süreci yaşamıştı.

Birleşik Metal Bursa Şubesi Sekreteri Erol Bektaş, bugüne kadar işçinin büyük fedakarlıklar yaptığını belirterek, "Biz son ana kadar masada anlaşmak için uğraştık, fakat artık grev kaçınılmaz oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 21:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şerife Alyanak IP: 78.179.39.xxx Tarih : 29.01.2009 13:49:09

İşçiler bu durumun sendika ile fabrika arasında danışıklı dövüş olduğunun farkına varamıyorlarsa yazık... Sendika başkanları neden bu kadar zengin sanıyorsunuz?