4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Asil Çelik'te lokavt kararı

Asil Çelik fabrikası işçileri greve çıkmaya hazırlanırken, işveren lokavt kararı aldı.

Asil Çelik ile Birleşik Metal İş Sendikası arasında yapılan son görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine, sendika grev kararını yarın uygulamaya başlıyor.

2008 yılının Eylül ayından bu yana toplu iş görüşmelerinin sürdüğü ve anlaşma sağlanamaması sebebiyle 'uyuşmazlık raporu'nun tutulduğu Asil Çelik'te, geçen hafta başında işveren temsilcileri ile Birleşik Metal İş Sendikası yöneticileri son kez masaya oturmuştu.

İşveren temsilcileri '0' zam talebi ile masaya oturunca görüşmeler başlamadan sona ermişti. Bu gelişmenin üzerine sendikanın aldığı grev kararı, geçen hafta salı günü noter gözetiminde fabrikaya asılmış ve fabrikanın 30 Ocak tarihinde greve çıkması kararlaştırılmıştı.

Asil Çelik işçisinin geçen hafta aldığı grev kararı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Asil Çelik işvereni ve yöneticileri, lokavt kararı aldı. 30 Ocak tarihinde greve girecek olan Asil Çelik fabrikasında aynı gün ve aynı saatlerde iş yeri de lokavt kararını uygulamaya sokmuş olacak. Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şube Sekreteri Erol Bektaş, iş yerinin lokavt kararı aldığını ancak grevi başlatacaklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 21:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?