3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Aşk cinayeti 4 can kurtaracak

Bursa'da aşk cinayetine kurban giden 24 yaşındaki bir kadın, 4 kişiye hayat veriyor.

3 gün önce sevgilisi tarafından başından tabancayla vurulan 24 yaşındaki genç kadının beyin ölümü gerçekleşince, karaciğer, kalp ve böbrekleri yakınları tarafından bağışlandı. Organların İstanbul ve Ankara'daki hastalara nakli için zamanla yarış başlarken, kızı Döndü Püsgüllü'nün ölümünün ardından zor kararı veren 47 yaşındaki acılı baba Adem Dağlı, organların götürüldüğü ambulansın başında dua etti.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde 3 gün önce meydana gelen olayda, bir çocuk annesi Döndü Püsgüllü 3 yıldır birlikte olduğu ve kendisi uğruna eşinden boşanan demirci ustası Muhammet A. (32) tarafından tabancayla başından vuruldu.

17 yaşındaki yurtta kalan bir kıza tecavüzle suçlanan Muhammet A., yargılandığı davada kendisi lehinde tanıklık etmediği gerekçesiyle tartıştığı Döndü Püsgüllü'yü ağır yaralamıştı. Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen Döndü Püsgüllü, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Olayı bir gazetede tesadüfen gören 8 yaşındaki oğlu, durumu dedesi Adem Dağlı'ya bildirdi. Adem Dağlı ise hemen Uludağ Üniversitesi'ne giderek beyin ölümü gerçekleşen kızının organlarını bağışladı.

Bu kararın ardından zamanla yarışan ekipler, kalbin Çapa Tıp Fakültesi'ne, iki böbreğin İstanbul Yeditepe'deki özel bir hastaneye, karaciğerin de Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderilmesine karar verdi. Özel bir ambulansa konulan kalp, Yenişehir'de bekleyen askeri bir uçakla Ankara'ya, karaciğer ve böbrekler ise İstanbul'a gönderildi. Zor kararı veren acalı baba Adem Dağlı ise ambulansın başında gözyaşı döküp, kızı için dua etti. Zanlı Muhammet A. ise olaydan sonra gözaltına alınmış ve sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2007 Cumartesi 17:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?