3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Askeri Hava Lisesi eğitime başladı

Türkiye'nin tek hava lisesi olan Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin yeni eğitim-öğretim yılının açılış törenine, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler de katıldı.

27 Haziran 2008 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na devredilerek Işıklar Askeri Hava Lisesi adını alan okulda 2009-2010 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Törende, 201 yeni öğrencinin yemin etti. Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler'in de katıldığı törende, açılış konuşmasını Okul Komutanı Hv. Plt. Kur. Alb. Mehmet Eldem yaptı. Öğrenci ailelerine seslenen Eldem, "Evlatlarınızı çağdaş bir kuruluşa, emin ve profesyonel ellere teslim ettiğiniz için huzurlu ve rahat olmanızı diliyoruz. Onlar bu şanlı yuvada, sizden aldıkları terbiyeyi, Hava Kuvvetlerimizin temel değerleri ile bütünleştirerek erdemli davranışlara dönüştüren, bilgi ve becerisi ile çağıyla yarışan çağdaş birer havacı subay adayı olarak yetişeceklerdir. Onların dürüst, iş ve yaşam ahlakına sahip iyi insan, vatanı ve milletini seven, Atatürk'ün değerleri ile aydınlanmış, vazifeyi daima önde tutan iyi asker, emsallerini aşan sorumluluk, inisiyatif ve bilgi sahibi iyi birer havacı olmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Onları laik ve demokratik Cumhuriyet'e inanan ve onun yılmaz savunucusu gençler olarak yetiştirirken en büyük yardımcımız da siz veliler olacaktır" dedi.
Açılış konuşması ve şeref yemininin ardından, birliklerin geçişi yapıldı. Geçişin ardından, aileler uzun süre göremedikleri çocukları ile hasret giderdi. Ailelerin çocuklarına sarıldıkları esnada gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.
Daha sonra konferans salonunda bir konuşma yapan Işıklar Askeri Lisesi Komutanı Eldem, havacıların her zaman cesur ve açık yürekli olduğuna dikkati çekti.

Aldıkları kararların sorumluluğunu üstlendiklerini belirten Eldem, "Hava Kuvveleri Komutanlığı'nın çağımızın en önemli ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, eğitimin sürekli hale getirilerek güncellenmesi ve bu değişime en güzel şekilde uyum sağlanması temel görevimizdir. Okulumuzun bu yönden çeşitli başarıları vardır. Özellikle Türkiye çapında 2 bin 400 projenin yarıştığı Tübitak Proje Yarışması'na okulumuz üç proje ile katılmış, bir proje Türkiye birinciliği, iki projemiz ise Türkiye ikinciliği elde etmiştir. Tüm bu faaliyetler, okulumuzun ilk öğretimini bitiren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmesine ilişkin somut sonuçlar olarak değerlendirilmektedir.

Bu eğitim döneminde de hedeflerimize yeni hedefler koyarak TSK'ya üstün niteliklere sahip havacı subay adaylarını yetiştiren iyi bir eğitim kurumu olacağız. Sevgili öğrenciler, tüm bunların yanında faaliyetlerimizde ve yaşantılarımızda rehber olan Ulu Önder Atatürk'ün yolunda şanlı milletimize ve TSK'ya layık, gerektiğinde vatanı uğruna canını vermekten çekinmeyen onurlu birer asker, cesur birer havacı olacağınıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Bursa Valisi Şehabbettin Harput ve Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, başarılı öğrencilere ödüllerini verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?