4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Asr-ı Fener gecesi

1907 Fenerbahçe Derneği tarafından hazırlanan Asr-ı Fener isimli eser, Bursa'da düzenlenen renkli bir geceyle tanıtıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100 yıllık tarihini gözler önüne sermek ve Fenerbahçe'ye yakışan bir şekilde gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen gecede konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe'yle ilgili açıklamalara bulundu.

Kültürpark Altın Ceylan'da düzenlenen gecede takım ile ilgili önemli açıklamalar yapan Koç, Fenerbahçe'nin son haftalardaki performansını değerlendirerek, takımın iyi giderken çok abartılmasını, kötü giderken de yerden yere vurulmasının kimseye bir faydasının olmadığını söyledi. Fenerbahçe'nin sezona iyi başladığını ve teknik heyetin moralinin yerinde olduğunu belirten Koç, " Herkes belli bir inanç içinde hedefe odaklanmış durumda. İlk sekiz haftada inanılmaz bir rekor kırdık. Ancak takımın puan kaybedeceği günler de olacaktır. Ancak Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi de doğal olacaktır. Temennimiz odur ki bu puan kayıplarının en geç haftalara yaşanmasıdır" dedi.

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki durumu ile ilgili de konuşan Koç, "Takımın son altı yılına baktığımız zaman, hem ligde hem de Avrupa'da ciddi bir ilerleme olduğu görülüyor. Ligde 3 şampiyonluk, diğer ikisinde de son haftalarda verilen şampiyonluk, Avrupa'da da Manchester United takımını yendiğimiz günden bu yana başlayan bir ilerleme ve çeyrek finale kadar gelen bir performans söz konusu. Fenerbahçe'nin ileriye dönük yaptıklarında bu gelişmeleri göz önüne alacağına inanıyoruz. Takım son zamanlarda doğru adımlar ataraf çok önemli gelişmelere sebep olmuştur. Çeşitli konulara öncelik ettik ve başkalarının bizi örnek almasına vesile olduk. Bugün en büyük rakiplerimiz bizi konuşuyorlarsa o zaman biz doğru yoldayız. Bizler de yönetim olarak tüm alanlarda bu formu korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. İyi ki Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçe'nin kuruluşuna baktığımız zaman, Cumhuriyetin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında ne kadar büyük rol oynadığımız, sadece bir futbol kulübü olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

Asr-ı Fener kitabı ile ilgili bilgi veren Koç, Fenerbahçelilik ruhunu gelecek yüzyıllara taşıyacak bir projeyi hayata geçirmek üzere harekete geçtiklerini söyledi. İlk 100 yıl ile iftihar ettiklerini belirten Koç, "Bu eser incelendiği zaman ne kadar farklı bir camianın mensubu olduğumuz anlaşılacaktır. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sadece bir spor faaliyeti içinde olmadığı, her zaman ülkesinin gelişmesine öncülük ettiğini, bir ulusun kurtuluşunda, Cumhuriyet'in kuruluşunda ve bir ülkenin çağdaşlaşmasında nasıl bir rol oynadığını bu kitapta görmek mümkündür. Bu çalışma Fenerbahçe'yi yansıttığı için iftihar ediyoruz. 2. yüzyılımıza girdik ve bu yüzyılın 9. senesindeyiz. Bu yüzyılda şansımızın bol olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Dernek olarak sadece bir taraftar grubu olmadıklarını söyleyen Bursa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nedim Kurtuluş, bundan dolay sorumluluk çizgilerini olabildiğince genişlettiklerini söyledi. Bu anlayışı sadece Bursa'da değil tüm Türkiye'de yaptıklarını ifade eden Kurtuluş, "Bizler Fenerbahçe ve memleket ile ilgili olan her konuda varız. Kulübümüzün bize vereceği bir görev varsa bunu memnuniyetle yerine getireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Bursa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nedim Kurtuluş, Asbaşkan Ali Koç'a plaket takdim etti.

ASR-I FENER KİTABI

Özel bir çalışmayla hazırlanan 'Asr-ı Fener' isimli eser, Bursa Fenerbahçeliler Derneği'nin geleneksel dernek balosunda detaylı bir şekilde dernek üyeleri ve Bursalılara tanıtılan, ''Asr-ı Fener Bir Efsanenin Tarihi'' projesini 40 kişilik bir çalışma grubunun, devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı inceleyerek, kulübün tarihiyle ilgili 50 bine yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşarak hazırlatıldı.

Eser, 2 yıl süren çalışmayla hazırlandı ve bugüne kadar bilinmeyen veya az bilinen belgeler, fotoğraflar ve tablolardan oluşan içeriğe sahip bir kitap. Toplam 2007 adet basılan ve her biri kişiye özel olarak numaralandırılan 536 sayfalık koleksiyon değerindeki ''Asr-ı Fener'', deri kaplı, el yapımı cildi, 22 ayar altın kaplamadan oluşan logo ve yazıları, sayfa çevirmek için özel logolu pamuk eldivenleri, kitaba özel tasarlanan rahlesiyle değerli bir eser niteliği taşıyor. İpek satenden yapılan kutusu ile korunan eserin baskı ve ciltlemesi, özel koleksiyon kitapları yapımında uzman bir firma tarafından gerçekleştirildi. En iyi kalite kağıt kullanılarak 70x50 santimetre boyutunda tasarlanan kitabın toplam ağırlığı 30,45 kilogram.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 07:40:02
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 14:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?