4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu

Emniyet teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü Bursa'da törenlerle kutlandı.
Heykel Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Bursa Vali Vekili Celalettin Yüksel, "Bu güzel, güneşli ve anlamlı günde polis teşkilatımızın 164. yılını kutluyoruz. Bugün huzur içerisinde güzel günlerden bahsediyorsak bu başta polis teşkilatımızın verdiği hizmetler sayesindedir. Teşkilatımız kanunsuzlara karşı demir bir yumruk, vatandaşımıza karşı bir şefkat eli olmuştur" dedi.

İl Emniyet Müdür Vekili Cemal Çalışkan ise, "Kanunların kendisini verdiği güç ve imkanlar sayesinde devletine ve milletine hizmet etmekten başka gayesi bulunmayan emniyet teşkilatımızın kuruluş yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin bölünmez bütünlüğü, huzur ve güveni için hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Kurulduğu günden itibaren büyük bir değişim içinde olan emniyet teşkilatımız, personel araç gereç, teknik donanım ve kadrosuyla dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline gelmiştir" diye konuştu.

Törene emekli olan polis ve şube müdürleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi de katıldı. Törene katılan vatandaşlara polisler tarafından karanfil dağıtılırken, polis üniforması giyen minikler ise polis ağabey ve ablalarının ilgi odağı oldu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?