6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Atatürk Caddesi'ne yeni çehre

BURSA'NIN VİTRİNİ GÜZELLEŞİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'nın vitrini olan Atatürk Caddesi'ndeki binaları modern bir görünüme kavuşturacağı 'cephe sağlıklaştırma projesi' başladı.

Bursa'nın tarihi aksını çevreleyen Atatürk Caddesi'ndeki plansız olarak montajlanan tabela, klimaların yanı sıra bakımsızlıktan dolayı caddenin estetiğini bozan binalar, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla modern görünüme kavuşuyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin en önemli tarihi aksını çevreleyen Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilecek proje ile farklı dönemlerde farklı üsluplarla inşa edilen yapılarda uyumlu bir bütünlük sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Atatürk Caddesi'nin Bursa'nın vitrini olduğunun altını çizen Başkan Altepe, "Zaman içerisinde plansız şekilde binalara monte edilen tabela, klima gibi eklentiler, caddenin estetik yapısını zedelemiş. Görüntü kirliliğine sebebiyet veren bu eklentileri kaldırıp, binaların cephelerini Bursa'ya yakışır hale getirmek istiyoruz" dedi.

Çakırhamam'dan başlayarak Atatürk heykeline ne kadar uzanacak sağlıklaştırma projesi kapsamında tüm yapıların cephelerin temizleneceğini belirten Başkan Altepe, "Gerek Bursa'da yaşayanlar, gerekse yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yeri olan Atatürk Caddesi'ni kent kimliğine yakışacak hale getirmek en önemli hedefimiz. Atatürk Caddesi ve onu takip edecek diğer sağlıklaştırma projeleri ile birlikte tarihi şehir merkezi adeta yaşayan müzeye dönüşecek. Böylece Bursa, Prag, Budapeşte, Oslo, Stockholm, Amsterdam vb. gibi tarihi ve mimari değerleriyle ünlü turizm merkezlerinden biri olacak" diye konuştu.

Binaların dış cephelerinin tek tip hale getirileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Sağlıklaştırma projesi kapsamında yapıların Atatürk Caddesi'ne bakan dış cephelerinde yer alan ve görüntü kirliliğine sebep olan klima dış üniteleri ile zemin katlar haricindeki bütün tabelalar kaldırılacak. Klima ve havalandırma ekipmanları da cepheden görülmeyecek şekilde binaların teraslarında ya da uygun yerlere gizlenecek. Binaların sıva ve boyaları yenilenecek. Kapı, pencere, korkuluk gibi tüm yapı elemanları her bir bina için tek tip hale getirilerek bütünlük sağlanacak. PTT binasından Kafkas'ın önüne kadar tüm binaların zemin katlarına yapılacak 3 metre genişliğindeki cam saçaklar ile de modern bir yürüyüş aksı oluşturulacak. Ayrıca cadde boyunca yer alan tarihi yapılar da temizlenecek. 6 ay içerisinde tamamlanmasını planladığımız bu proje ile binaların ticari ve sosyal açıdan kalitesi artırılacak" şeklinde konuştu. Başkan Altepe, çalışmaların önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi.

BURSA'NIN VİTRİNİ GÜZELLEŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 12:32:00
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 14:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?