6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Atatürk Caddesi'nin çehresi değişiyor

ATATÜRK CADDESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi’nin modern bir görünüme kavuşması için hazırlanan cephe sağlıklaştırma projesi PTT binasıyla başladı.

Bursa’nın önemli ana arterlerinin ve prestij noktalarının şehrin kimliğine yakışır bir hale dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Atatürk Caddesi’ndeki PTT binası ile başlandı. PTT binasının dış cephesi görüntü kirliliğine sebep olacak materyallerden arındırılarak, kent estetiğiyle bütünlüğü sağlanacak. Ayrıca binada tadilat gerektiren noktalar da elden geçirilecek. Çalışmaların temmuz ayına kadar caddedeki tüm binalarda tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projenin şehre değer katacağını belirterek, “Bir kentin yolları, caddeleri medeniyetin simgeleridir. Daha yaşanılabilir bir Bursa hedefine paralel olarak görüntü kirliliğinin önüne geçecek çalışmalarla, şehrimizin prestiji olan caddelerdeki binaların dış cephelerini temizleyerek modern bir görünüm kazandırmayı amaçlıyoruz. Çalışmalara şehrin tarihi aksını çevreleyen Atatürk Caddesi'yle başladık. Farklı dönemlerde farklı malzeme ve üslupla inşa edilen yapılarda uyumlu bir bütünlük sağlamayı hedefliyoruz. Bu proje Atatürk Caddesi ile sınırlı kalmayacak. Altıparmak gibi kentin diğer önemli arterlerine de uygulanacak” dedi.

ATATÜRK CADDESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 15:21:03
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 01:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?