3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Atatürk stadına ilk kazma vuruldu

UEFA ve FIFA standartlarına göre yeniden yapılacak Bursa Atatürk Stadyumu'nun zemin etüd ile sondaj çalışmaları Devlet Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katılımıyla başladı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, stadın temel atılmasından en geç 1.5 yıl sonra hizmete açılması gerektiğini söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise, adaylık başvurusu yapacakları 2016 Avrupa Şampiyonası'nın alındığı takdirde bazı maçları
Bursa'da oynatabileceklerini söyledi.
Bursa Atatürk Stadı'nın takımın simgesi olan 'Timsah' şeklinde yeniden inşa edilmesini içeren projenin zemin etüd ve sondaj çalışmaları başladı. 35 bin kişilik kapasiteye sahip olacak stadın bir iki ay içerisinde temeli atılması planlanıyor. Çalışmaların başladığı Bursa Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Bursa Türkiye'nin en önemli illerinden birisi. Ticaret ve sanayi merkezi olan bir şehir. Böyle bir şehrin markası olan Bursaspor'un güzel bir stada kavuşması hakkıdır.

Bursa bu meselede çok geç kaldı. Laf üreten değil, iş üreten yaşam tarzımızın güzel bir örneğidir bu proje. Kapalı spor salonu için de gereken adımlar atılmalı. Projeyi bir bütün olarak da ele almalıyız. Yerel seçimlerin rehavetinden çıktık. Vaatleri yerine getirme zamanı geldi. 3-4 ay içinde bu temeli atmalıyız ve en geç 1.5 yıl içinde Bursalılar yeni stada kavuşmalı. Bursalılar uluslararası stada kavuşmuş olmalı. Herkesin kendine düşen görevi var. Bu uyumlu çalışmalar sürer ise projeler bir bir hayata geçer. Biz verdiğimiz sözü yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve yeni stadın Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"2016 AVRUPA ŞAMPİYONASI'NI ALIRSAK BAZI MAÇLARI BURSA'DA OYNATACAĞIZ"
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise, hedeflerinin Türkiye'deki tüm statları yenilemek olduğunu belirterek, "Bu hedefe genel müdürlük bütçesiyle ulaşmamız imkansız. Bu anlamla biz bütün illerde valililer ve belediye başkanlarımızla işbirliğine giderek yenileme için çalışmalara başladık. İlk örneği Kayseri'de oldu. Kayseri bu anlamda örnek teşkil etti ve mükemmel bir tesise kavuştu. Bu örnekten hareketle diğer illerimiz de harekete geçti. Rize'de de stat tamamlanmak üzere. Sezon ortasında Rize de stadına kavuşacak. Bursa, bu konuda çok hızlı hareket etti. Ön protokoller hazırlandı ve projeyle alakalı hiçbir sıkıntı kalmadı. Burası da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadı gibi kısım kısım yıkılarak yapılacak. Gelecek perşembe günü istanbul'da Futbol Federasyonu ile birlikte 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için adaylık başvurusu toplantısı yapacağız. Bu adaylık çalışmalarında 2016 için Bursa'yı da düşünüyoruz. Tabiki şampiyona için bu stat gereken kriterleri karşılamış olmalı. 2016 Avrupa Şampiyonası'nı alırsak bazı maçlar da Bursa'da yapılacak" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Bursamız için önemli bir eser olan Atatürk Stadyumu'nun yeniden yapılmasıyla alakalı süreci başlatıyoruz. Türkiyemiz'in ulusal arenada belli bir seviyeye gelmesi için belli tesis kalitesine ulaşması gerekiyor. Bursa'nın da yakışan tesislere kavuşması gerekiyor. Bizler de belediye olarak her türlü katkıyı koymaya hazırız. Bursa için atılması gereken bir adım. Bursa'nın gündeminde olan bu projeyi seçim öncesi ele almıstık. Bursa ile özdeşleşen bir stat yapmak istiyoruz. Burada zemin etüd çalışmalarıyla proje gelişiyor. Gelecek günlerde bu projenin temelini atacağız. Son yapılan statlar ve teknolojiler yerinde inceleniyor. Hedefimiz Bursa'ya yakışan en güzel stadı yapmak. Bu konuda ekiplerimiz çalışıyor. En kısa zamanda kazmayı vuracağız ve stat tribün tribün yıkılarak yeniden yapılacak. Özellikle güzel, herşeyi düşünülmüş stat yapmak istiyoruz. Yeni kale arkasının ardından çalışmalar yıkımlarla başlayacak" dedi.

Konuşmaların ardından stadın zemin etüd ve sondaj çalışmaları başladı. Törene Vali Şahabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve çok sayıda protokol üyesi de katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?