4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Atatürk Stadı'nın akıbeti tartışılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yıkılarak Kültürpark'a dahil edilmesini istediği Bursa Atatürk Stadı'nın öncelikle yerinde kalmasını savunan meslek odaları, yıkılması durumunda ise alanın yeşil alan olarak kullanılmasının doğru olacağını kaydetti.

Bursa'da meslek odaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yıkılarak yerine başka bir yerde daha modern bir stadın yapılmasını istediği Atatürk Stadı'nın öncelikle yerinde kalmasını istedi.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu adına bir açıklama yapan Füsun Uyanık, Bursa'nın simgelerinden olan stadyumun, geçen yıl otel ve alışveriş merkezine çevrilmek istendiğini hatırlattı.

Bunun üzerine birçok meslek odasının duruma tepki gösterdiğini söyleyen Füsun Uyanık, "Projeyi durdurabilmek için Atatürk Stadyumu'nun tescil altına alınmasına yönelik Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvuruda bulunuldu. Ancak süreç hala sonuçlandırılamadı. Gelen yoğun tepki üzerine ise Büyükşehir Belediye Meclisi kararı rafa kaldırmıştır. Meslek odaları olarak katılımcılık ve şeffaflıktan uzak, bu sürecin kent dinamikleri dışında şekillendirilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"YENİ STADYUM ALTYAPISI HAZIR ALANLARDA YAPILMALIDIR"

Stadyumun 20-25 yıllık sürecin düşünülerek şekillendirilmesini isteyen Uyanık, "Bursasporumuzun modern, UEFA standartlarında maç yapması hepimizin ortak arzusudur. Yeni stadyumun yapılması gerekiyorsa, kentin üst ölçekli planlarında belirlenen ana gelişim yönüne uygun, diğer spor aktivitelerinin de yer aldığı büyük bir spor konsepti içerisinde düşünülmelidir. Raylı sistem bağlantısı, ana arterlerle ulaşım bağlantısı ve diğer alt yapı ihtiyaçları önceden sağlanmalıdır. Yani yeni stadyum altyapısı hazırlanmış alanlarda yapılmalıdır" diye konuştu.

Stadyum için alternatif arayışlara girildiğinde mevcut stadın yerinin kamu yararı gözetilmeden değerlendirilmesine izin vermeyeceklerini de vurgulmayan Uyanık, "Mevcut alan, Atatürk Spro Sarayı, Atatürk Lisesi'nin ve İpekiş'in, kentlinin nefes alabileceği tek alan olan Kültür Park'a dahil edilmesi gerekir. Bunun yanında tekstil müzesi kimliği kazandırılmalı, spor sarayı ve lise kaldırılarak bölge sağlıklaştırılmalı, Kültürpar ve Merinos Kongre Merkezi arasında mekansal geçiş sağlanmalıdır. Stadyum ise metruk görüntüsünden kurtarılırak 1938 tarihinde yapıldığı orjinal mimarisine kavuşturulmalıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?