3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ata'ya şiir armağan ettiler

Bursa'da, AS Merkez'in düzenlediği şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Anıtkabir'e giderek yazdıkları şiirlerden oluşan "Teşekkürler Atam" adlı defteri, Büyük Önder Atatürk'e armağan etti.

Oldukça mutlu olduğu gözlenen miniklere, velileri ve AS Merkez yönetiminin yanı sıra eğitime verdiği destekle Bursalıların gönüllerinde taht kuran Musa Coşkun da eşlik etti.
 

AS Merkez yönetimi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen şiir yarışmasında en iyi şiirleri yazan yaşları 7 ila 14 arasında değişen 10 öğrenci, Anıtkabir'de düzenlenen resmi törenle "Teşekkürler Atam" adlı şiir defterini Atatürk'e armağan etti. "23 Nisan Ata'ya Yolculuk" kampanyası çerçevesinde dün sabah erken saatlerde Bursa'dan yola çıkan 10 öğrenci, Anıttepe'de Ata'yla buluştu. Bu anlamlı günde Atatürk için yazdıkları şiirleri Anıtkabir Komutanlığına teslim ederek, yüreklerinden çıkan ezgileri tüm ulusla paylaştılar. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan AS Merkez Genel Müdürü Fahir Çam, daha sonra ziyaretçi defterine günün anlam ve önemine ilişkin şunları yazdı: "Cumhuriyet yolunda inatla, ısrarla yürümeye devam ediyoruz. Bu yolda döktüğümüz ter gururumuzdur."

Fahir Çam ve beraberindeki heyet daha sonra öğrencilerin şiirlerinden oluşan "Teşekkürler Atam" adlı defteri Anıtkabir Komutanlığı'na teslim etti.
Anıtkabir'de böylesine anlamlı bir günde milli duyguları hissetmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Çam, şunları söyledi: "Ulusal egemenliğimiz bizim için çok önemli. Çocuklarımızla AS Merkez olarak böyle bir olguyu yaşayabilmek ve bu milli duyguları sonuna kadar hep beraber hissedebilmek için biz bu kampanyayı düzenledik. Yüzlerce çocuğumuzun minicik ellerinden ve yüreklerinden şiirler topladık. Bu defteri bugün en iyi şiiri yazan 10 çocuğun velileriyle ve jürinin Onur Başkanı Musa Coşkun ile beraber Anıtkabir'e getirerek komutanlarımıza teslim ettik. Bugün bizim için ayrı bir gurur. Hepimizin tüyleri diken diken oldu"

Şiirlerin seçilmesinde jürinin onursal başkanlığını yapan 76 yaşındaki Musa Coşkun da günün anlam ve önemini şu sözlerle özetledi: "Büyük Önder Atatürk'ün deyimiyle yarının teminatı gençlerle Anıtkabir'de olmanın mutluluğunu yaşıyorum."
Üzerlerine "Teşekkürler Atam" yazılı tişörtler giyen minikler oldukça heyecanlı gözüktü. Törenin ardından şiirlerini okuyan çocuklara Çam ile Musa Coşkun birer plaket ve madalya verdi. Bursalı minikler daha sonra Anıtkabir'de rehberler eşliğinde müzeyi gezerek Atatürk hakkında bilgi aldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 13:27:22
Güncelleme :26 Nisan 2009 Pazar 13:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?