4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Ateş çemberiyle çevriliyiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ülke olarak çok önemli bir coğarafyada bulunulduğunu belirterek, komşularda yaşanan her olayın Türkiye'yi birinci dereceden ilgilendirdiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dicle Vakfı'nın Holiday In Hotel'de düzenlenen yemeğine katıldı. AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gencoğlu Maydaer ve çok sayıda partilinin de katıldığı gecede Bakan Çelik'e büyük ilgi gösterildi. Bakan Çelik, ikram edilen çiğ köftenin de tadına bakarak, yapanları lezzetinden dolayı tebrik etti.

Türkiye'nin çok önemli bir coğarafya üzerinde bulunduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Etrafımıza bakıldığında ateş çemberiyle çevrili sorunlar yumağı içerisinde bir Türkiye görüyoruz. Bir bakarsınız Rusya ile Gürcistan arasında, Ermenistan ile Azerbeycan arasında mesele çıkıyor, ABD Irak'ı işgal ediyor bu sorunların hepsi Türkiye'yi birinci derecede ilgilendiriyor. İran'la ABD arasında gergin ilişkiler Türkiye'ye yansıyor. Tüm bunları topladığınızda nasıl bir coğarafyada yaşadığımız ortaya çıkıyor. 6 yıldır komşularla barışık ve ilişkileri derinleştirmeye dönük, bir dış siyaset izlemeye çalıştık. 6 yıldır komşularla ilişkilerimizde bir derinlik kazanıldı. İnterlandımız çok geniş ve burada olup bitenleri izlediğimizde ortaya çıkan tüm olumsuzlukların tüm zulümlerin Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu'da geliştiğini görüyoruz. Bu büyük interlandda bir sahipsizliğin ve abisizliğin olması dünyanın sorunları açısından binlerce insanı haketmediği olaylarla karşılaşmasına sebep oluyor. Bu coğarafyada haksızlıkların ortadan kaldırılması konusunda tüm ülkelere görevler düştüğü gibi, tüm ülkelerin Türkiye'den beklentileri vardır.

Dünyada tabiki lafla meseleleri çözemezsiniz. Lafla sorun çözmek mümkün değildir. Meseleleri çözmek için güçlü olmak gerekiyor. Birinci olarak yapılması gereken etrafımızın emniyet içerisinde olması gerkiyor. Komşularla ilişkilerimizde güven veren saygı bir ülke olmak gerekiyor. Bizde bu vasıflara ulaşmak için 6 yıldır yapılması gerekeni yaptık. Türkiye güçlü olursa bu bölgede dayatmalar ve
işgaller karşısında varlığınız inkar edilemez bir noktada olur. Türkiye her konuda ciddi adımlar atmaya başladı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 11:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?