4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Atık arıtma tesisine red

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine yapılması planlanan tıbbi atık arıtma tesisi projesi İl Genel Meclisi tarafından rededildi.

Mustafakemalpaşa ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan İnatlar Köyü'nde kurulması planlanan tıbbi atık arıtma tesisine karşı aylardır tepki gösteren Çördük köyü sakinleri olmak üzere içlerinde GÜMÇED, TEMA gibi birçok sivil toplum örgütünün mücadelesi zaferle sonuçlandı. İl Genel Meclisi'nin onayına sunulan proje oy birliğiyle rededildi. Konuyla alakalı açıklama yapan GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen yaşanan süreçte toprağına ve suyuna kısacası geleceğine sahip çıkanların kazandığını belirtti.

İnatlar Köyü'nde çevre mücadelesi açısından bir tarih yazıldığını belirten Önürmen "İnatlarda çevre tarihi yazıldı. İnatlar köyü adına yakışır bir şekilde doğa için, çocuklarının geleceği için, bir lokma ekmek için, temiz bir hava için topraklarına sahip çıkan güzel insanların yaşadığı yer olarak anılacaktır" dedi.

Projenin Yenişehir bölgesine kaydırılmak istendiğine dikkati çeken Önürmen, "Mustafakemalpaşa'ya olduğu gibi Yenişehir'de de izin vermeyeceğiz. Söz konusu projenin ilçe için faydalı bir yatırım olacakmış gibi açıklamalar yapılmasının Yenişehir halkını yanlış yönlendirmekten başka bir şey değil. Yenişehir halkı nasıl Kocasu'nun temizlenmesini göz yumulmasına karşı çıktıysa büyük bir çevre katliamı ve atık dağı oluşturacak bu tesise de karşı çıkacaktır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 12:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?