2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Atletlerden örnek koşu

ATLETLERDEN ÖRNEK KOŞU

Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evden aldıkları toprağı Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim eden 35 atlet, 746 kilometreyi koşarak katetti.

İstanbul Masterler Atletizm Kulübü'nün organize ettiği 23. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu'na 35 atlet katıldı. Selanik'ten alınan toprak, 19 Mayıs törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere yola çıktı. 746 kilometrelik mesafeyi geçmeyi başaran atletler, uzun ve çileli bir yolculuğun ardından Ankara'ya ulaştı. 20'şer kilometre arayla dönüşümlü olarak bayrağı taşıyan atletler, yorucu bir koşunun ardından Atatürk'ün evinden alınan toprağı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül'e teslim etmeyi başardı.

"MÜKEMMEL BİR DUYGU"

Balkan Şampiyonalarında dereceye giren Bursa Masterler Atletizm Kulübü sporcuları Hüseyin Özkul (57) ve Vedat Doğruvar (71) da ekipte yer alan sporcular arasındaydı. 56 saat içerisinde 746 kilometrelik yolu kateden sporcular, yorgun olmalarına rağmen keyifli bir yolculuk yaptıklarını söyledi. Atletizm Federasyonu tarafından desteklenen koşuda vatandaşların kendilerine yoğun bir ilgi gösterdiğini söyleyen Özkul, "Ben 13 yıldır maraton koşuyorum. Bu yarış çok güzel bir duygu. Müthiş bir yorgunluk

çekiyoruz. Hiç uyumadık. Görevi tamamladıktan sonra bütün yorgunluğumuzu unuttuk. Bu farklı bir duygu. Anlatılmaz yaşanır. Seneye Allah kısmet ederse bu organizasyona bir kez daha katılacağız" dedi.

ATLETLERDEN ÖRNEK KOŞU
ATLETLERDEN ÖRNEK KOŞU
ATLETLERDEN ÖRNEK KOŞU
ATLETLERDEN ÖRNEK KOŞU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 16:06:03
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 16:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?