4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

ATM hırsızları yakayı ele verdi

Bursa'da kendi hesabının da bulunduğu bankanın ATM'sine kartını takarak para olup olmadığını kontrol eden zanlı ve arkadaşı, oksijen tüpüyle soymak istedikleri ATM'nin merkeze sinyal göndermesi üzerine yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Nilüfer ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre S.O. (26) ve E.S. (25) soymak için alarmsız ATM aramaya başladı. Zanlılar Çalı beldesinde alarm olmadığını tespit ettikleri bir ATM'ye girdi. Zanlılardan S.O., hesabı bulunduğu bankamatiği soymak için kendi kartını takarak para olup olmadığını kontrol etti. Paranın olduğunu gören zanlılar, oksijen tüpüyle ATM cihazını kesmeye başladı. Ancak alarmsız ATM, merkeze sinyal gönderdi.

Banka yetkililerinin ihbarı üzerine, olay yerine jandarma ekipleri geldi. Jandarmayı fark eden zanlılar malzemelerini bırakarak kaçtı. Çevrede yapılan aramada, üzerinde anahtarı olan bir otomobil bulundu. Bu arada Nilüfer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri banka görevlileri ile ATM'de yaptıkları kontrolde, son işlem yapan kişinin S.O. olduğunu tespit etti.

Otomobili sorgulayan ekipler, aracın sahibinin de S.O. olduğunu öğrenince 2 zanlıyı gözaltına aldı. İfadelerinde suçlarını kabul eden zanlılar, adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 14:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?