4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Avdancık köylülerinin yüzü gülüyor

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Avdancık köyüne açılmak istenen mermer ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildiği bildirildi.

Geçen nisan ayı başında özel bir şirket tarafından mermer ocağı açılacağı haberi hem köylüleri, hem de çevrecileri harekete geçirmişti. İşletme sahibinin Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı ve Osmangazi Belediyesi'nden ruhsat almasına rağmen, köylülerin direnmesi yüzünden ocak bir türlü faaliyete geçemedi. Bölgeye yakın yerde çok eski tarihlerden kalma iki mağara olması sebebiyle GÜMÇED mahkemeye başvurdu. Mahkeme, mermer ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Saadet Partisi Demirtaş Belde Başkanı Akman ve partililer, bu gelişmeler üzerine Avdancık köyünü ziyaret ederek köylülerle görüştü. Akman, yaklaşık iki aydan beri devam eden süreç sonunda bu konunun köylülerin lehine sonuçlanmasını sevindirici olduğunu, tek geçim kaynakları sebze ve meyve yetiştirmek olan Avdancık halkının bu karardan sonra yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Akman, "Mermer ocağı ve buna benzer taş ocağı gibi çalışmalara da ihtiyaç var, ama yerleşim ve tarım alanlarından uzak yerler raştırılıp o bölgelerde çalışmalar yapılması lazım" dedi.

Köylüler, mermer ocağının faaliyetinin engellenmesinde kendilerine destek veren GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen'e teşekkür ettiklerini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?