6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Avrupa Dağ Koşusu Uludağ'da

AVRUPA DAĞ KOŞUSU ULUDAĞ'DA YAPILACAK

Önümüzdeki yıl Avrupa Dağ Koşusu'na ev sahipliği yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, uluslararası bu organizasyonla Uludağ'ı 28 Avrupa ülkesinden gelecek sporcu ve yöneticilerle dünyaya tanıtacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Avrupa Atletizm Birliği ve Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda düzenlenen 11'nci Avrupa Dağ Koşusu, 9 Temmuz 2011 tarihinde Uludağ'da gerçekleştirilecek. Daha önce, Slovakya, Portekiz, İtalya, Polonya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya ve Avusturya'da yapılan şampiyona bu yıl Bulgaristan'da düzenleniyor. Önümüzdeki yıl 28 Avrupa ülkesinden 500 sporcu ve idarecinin katılacağı şampiyona, büyük erkekler, büyük bayanlar, genç erkekler ve genç bayanlar kategorilerinde gerçekleştirilecek. Teferrüç'ten start alacak sporcular, Zeyniler, Kestanelik, Erikli Yayla, Abıhayat Yayla, Kadıyayla, Tonoz Yayla güzergahından Sarıalan'a ulaşıp zorlu etabı tamamlayacak.

Bursa'nın uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayacak organizasyonun kamuoyuna duyurulması için düzenlenen basın toplantısına, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Lig Heyeti Genel Sekreteri Ersin Yılmaz, Büyükşehir Belediyespor Kulübü yöneticileri İsmail Hakkı Arslan, Muzaffer Karadeniz ve Fehim Ferik, Atletizm Milli Takımı teknik direktörü ve milli takım oyuncuları katıldı. Bu şampiyona ile Bursa'nın olimpiyatlara ya da dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapmasının yolunun açılacağını belirten Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, "Atletizmde Avrupa Şampiyonası düzenlemeyen ülkeye dünya şampiyonası, dünya şampiyonası düzenlemeyen ülkeye de olimpiyat organizasyonu verilmiyor. Bu nedenle Avrupa Atletizm Birliği başkanının da katılacağı bu organizasyon gelecekte daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmamızın önünü açacak" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak, sporun tüm branşlarının gelişmesine yönelik çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Satık, "Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Serbest Güreş Şampiyonası'nda güreş takımımız Avrupa Şampiyonluğunu Bursa'ya getirdi. Dünya takımlar satranç Şampiyonası'na katılan ülkeler Bursa'dan büyük bir memnuniyetle ayrıldı. Yine geçtiğimiz haftalarda düzenlendiğimiz 'Olimpizm Gün Koşusu'na 2 binin üzerinde katılım oldu. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Son olarak Bursaspor'un şampiyonlar liginde mücadele edecek olması, kentte ayrı bir heyecan yarattı. Bursa'nın sporda da 'marka kent' olması yolunda önemli adımları bir bir atıyoruz. Önümüzdeki yıl yapılacak olan Avrupa Dağ Koşusu'nun de kentimize ve spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu ise bu şampiyonanın dünyadaki en önemli kayak merkezlerinde gerçekleştirildiğini hatırlattı. Şampiyona için resmi başvurunun 2009'da yapıldığını hatırlatan Başoğlu, "Başvuran 6 ülke arasında son ikiye İsviçre ile Türkiye kaldı. Türkiye üç puan fazla alarak şampiyonaya ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Böylelikle Uludağ'ın da önemli bir kayak merkezi olduğu Avrupa çapında da tescil edilmiş oldu. Bu şampiyona için büyük destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başoğlu, atletizm sporuna katkıları sebebiyle Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar'a plaket verirken, Büyükşehir Belediyespor Kulübü yöneticileri İsmail Hakkı Arslan ve Muzaffer Karadeniz'e ise federasyonun rozetini taktı.

AVRUPA DAĞ KOŞUSU ULUDAĞ'DA YAPILACAK
AVRUPA DAĞ KOŞUSU ULUDAĞ'DA YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 14:48:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 16:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?