2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Avrupa fırsatları gençlere tanıtıldı

AVRUPA FIRSATLARI GENÇLERE TANITILDI

Avrupa Birliği’ndeki (AB) eğitim ve gençlik projeleri, eğitim ve staj olanaklarından gençlerin ücretsiz olarak faydalanmasını sağlayan EURODESK Türkiye Temas Noktaları, Bursa’daki gençlik derneklerinin üye ve gönüllüleri ile bir araya geldi.

BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Tanıtım Gönüllüleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Gençlerin ilgi gösterdiği toplantıda, Ulusal Ajans EURODESK Türkiye Ulusal Koordinatörü Ali Yurtsever bir sunum yaptı. Gençlerin Avrupa çapındaki yararlanabileceği ücretsiz imkanlardan bahseden Yurtsever, programda en fazla bütçeye sahip olan ülkelerden biri olmamıza rağmen, gençlerin bu programlardan habersiz olduğunu dile getirdi. Bu yüzden EURODESK temas noktalarına büyük bir görev düştüğünü söyleyen Yurtsever, gençlerin daha fazla bilgi sahibi olmaları için temas noktaları ile irtibata geçmelerini istedi.

Tanıtım Gönüllüleri Derneği adına sunum yapan Ali Dindar, gençlerin bir araya gelerek oluşturdukları gruplar sayesinde, Avrupa’daki diğer grup ve kuruluşların projelerine katılabildiklerine değindi.

BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği Eurodesk Koordinatörü Selver Özgür de gençlerin Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) projeleri kapsamında 2-12 ay süre ile Avrupa’daki bir STK’da gönüllü çalışmak üzere ücretsiz olarak gidebileceğini ifade etti. Tek kıstasın 18-30 yaş aralığı olduğunu vurgulayan Özgür, BurSanat’ın program akreditasyonunun da 2014 yılına kadar Ulusal Ajans tarafından uzatıldığını da hatırlattı. Her Pazar dernek merkezinde AGH Bilgilendirme Toplantısı düzenlediklerini söyleyen Özgür, bu fırsatlardan yararlanmak isteyen gençleri BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği ile temas kurmasını önerdi.

Toplantının sonunda Ulusal Ajans Eurodesk Türkiye Ulusal Koordinatörü Ali Yurtsever, Bursa Kent Konseyi ofislerini gezerek gençlere sunulan imkanlar hakkında Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eurodesk İrtibat kişisi Cüneyt Acar’dan bilgi aldı. Yurtsever ayrıca Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM)’ni de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Acar, EURODESK Türkiye’nin bundan sonra yapacağı yerel, ulusal ve uluslararası toplantılarına Merinos AKKM olarak ev sahipliği yapabileceklerini dile getirdi.

AVRUPA FIRSATLARI GENÇLERE TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 15:21:05
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 15:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?