3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Avrupa Müze Formu Bursa'da

Bursa'da 6-9 Mayıs tarihlerinde Türkiye'de ilk kez yapılacak olan Avrupa Müze Formu'na 26 ülkeden 97 kurum ve 200 kişi katılacak.

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak forumun Bursa'nın prestiji ve müzecilik çalışmaları açısından çok önemli olacağını söyledi.

Bursa Kent Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak Avrupa Müze Forumu'nun içeriği hakkında bilgi verdi. Yerel yöneticiler olarak Bursa'da tarihi kimliği öne çıkarmak için birçok çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Birçok medeniyetlerin beşiği olan Bursa yaşayan bir tarih ve kültür kenti. bizde bu kentte yaşayan insanlar olarak kimliğini öne çıkartmak için birçok tarihi eseri ayağa kaldırmak için adımlar attık. Bursa tarihsel açıdan bir hazine. Yaklaşık 2 bin 500'e yakın tescilli eseri olan önemli bir merkez. yapılan çalışmalarla Türkiye'ye ve dünyaya örnek bir il oldu Bursa'mız.

Müzecilik anlamında da Bursa'da önemli çalışmalar yapıldı. Müzemiz etkin hale getirildi. Umarım gelecek günlerde Defterdarlık binasını da müzemize katarak daha geniş ortamda çalışma imkanı sunacağız. Bursa Kent Müzesi geçtiğimiz günlerde Portekiz'de yapılan forumda görülmeye değer müzeler arasına girdi. 2009 yılı Avrupa Müzeler Zirvesi Türkiye'de ilk defa Bursa'da yapılacak. Bu toplantılarda ayrıca yılın Avrupa müzeleri ödülleri de verilecek. 26 ülkeden 97 kurum katılacak. En son İrlanda'da yapılan toplantıya bu yıl Bursa ev sahipliği yapacak. Birçok alanda müzeler yarışacak ve 9 Mayıs akşamı ödül töreninde ödüllerini alacak. Bu foruma birçok önemli misafirde katılacak. Başta Lüksemburg Prensesi Sibilla ile İspanya Bask Bölgesi Belediye başkanları ve meclis üyeleri konuğumuz olacak. Bu forum Bursa'ya müzecilik anlamında büyük bir prestij katacak" dedi.

BURSA'YA MÜZE KOMPLEKSİ YAPILACAK
Başkan Altepe Bursa'ya bir müze kompleksi yapmayı düşündüklerini belirterek, "Bilim ve teknoloji, tarım, kent tarihi, ipek, spor, tasavvuf gibi birçok müzeyi bu kompleksde toplamak istiyoruz. Bu müzeler okul şeklinde bilgilendirici hizmet verecekler. Bursa dışında büyük bir alanda bir kompleks oluşturma projemiz var. Adım adım ilerleyerek önümüzdeki günlerde somut gelişmelerle hedefimizi hayata geçirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Danışmanı Ahmet Erdönmez ise forumun müzeciliğin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, Bursa'nın büyük bir organizasyona imza atacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?