4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Avrupa'dan Şener'e kalite ödülü

Şekerli gıda alanında faaliyet gösteren Şener Gıda, 1. Uluslararası Avrupa Birliği (AB) kalite ödülüne layık görüldü.

Almanya, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi ülkelere ihracat yapan Şener Gıda bir kalite ödülünü daha aldı. 2005 yılında 111 ülke arasından uluslararası kalite ödülünü alan daha sonra 22. uluslararası tüketici ödülüne layık görülen firma, başarısını Avrupa Birliği kalite ödülünü alarak tescilledi. 31 Mayıs 2009'da İstanbul Çırağan'da düzenlenen törenle ödülünü alan Şener Gıda, tüketici akademisinin üniversiteler arası araştırmaları sonucunda AB kalite listesine de girmiş oldu.

Şener Gıda Yönetim Kurulu Eş Başkanı Burhan Sayılgan, kalite standartlarını yakalamanın gururunu yaşadıklarını, bu uluslararası ödülle yollarına emin adımlarla devam edeceklerini belirterek, "Şener Gıda, sahip olduğu tatlı gıda üretim tesisi ile 25 yıldır dünyadaki gelişmeleri takip ederek, sürekli kendini yenileyip geliştirmiş ve Türkiye'de tatlı gıda sektörünün lider ismi olmuştur" dedi.

Sayılgan, zamanın iyi kullanılması ve ayrıntılara önem verilmesi halinde sadece iç piyasada değil dış piyasada da samimi bir satış ekibi ile çok rahat bir hizmet verilebileceğini belirtti. Kırk beş yıldır çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü giremediğimiz Avrupa Birliği yolunda son birkaç yıldır önemli mesafeler kat edildiğini söyleyen Sayılgan, iktidarı, muhalefeti ve sivil toplum örgütleri ile her kesimin nihayete yaklaşılan bu sürece katkıda bulunması gerektiğini söyledi.
Şener Gıda, ilk ödülü olan uluslararası kalite ve hizmet ödülünü Brüksel' de almıştı. İkinci ödülü olan 08-09 tüketici ödülünü 15 Mayıs 2009'da İstanbul'da alan Şener Gıda, 3. ve son ödülünü de İstanbul' da aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 12:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?