4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Avrupalı gençler Bursa'da buluştu

Bursa'da Genç Yönetişim Derneği tarafından düzenlenen uluslararası gençlik semineri Avrupalı gençleri biraraya getirdi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Genç Yönetişim Derneği Başkanı Eray Karatepe, hedeflerinin gençlerin topluımsal olaylara katılımını sağlamak ve karar alma mekanizmalarında seslerini duyurmak olduğunu söyledi. Bunun için AB Gençlik Programı, belediyeler ve şirketlerden destek aldıklarını ifade eden Karatepe, farklı kültürden gençlerin birbirleriyle kaynaşması ve fikir alışverişinde bulunmasının taşıdığı öneme dikkat çekti. Seminerin ortakları arasında gençlerin birbirlerini daha iyi tanıyabilmeleri için Avrupa'dan yedi ülkenin belediyeleri de yer alıyor. Seminere Türkiye'den Bursa'nın Osmangazi Belediyesi destek veriyor.

İsveç'in Umea kentindeki gençlik merkezinde çalışan Hakan Olofson, seminerle ilgili olarak görüşlerini paylaştı. Farklı ülkelerden gençlerinin birbirini tanımasının güzel olduğunu ifade eden Olofson, "Bu organizasyonu oldukça ilginç buluyorum. Hedefimiz birbirimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak. Diğer ülkelerdeki gençleri tanıyarak kendi ülkelerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyoruz.

Bu organizasyonda politikacıların da yer alması etkinliğe ayrı bir statü kazandırıyor. Burada öğrendiklerimizi kendi ülkelerimizde anlatmamızı kolaylaştırıyor" dedi.
"Gençlik Katılımında Yenilikçi Yaklaşımlar" konusunun ele alınacağı ve halka açı olan 1 günlük seminerin ardından gençler arasında workshoplar düzenlenecek. Avrupalı gençlere Bursa ve Türk kültürü hakkında da bilgi verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?