4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Avukat, polise hakaretten yargılanıyor

Bursa'da, müvekkili ile görüşmesine engel olduğunu öne sürdüğü polise hakaretle suçlanan avukatın yargılanmasına başlandı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapsi talep edilen avukat T.D., ilk kez hakim karşısına çıktı.

 Olay tarihinde Acemler Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan müvekkili ile görüşmeye gittiğini anlatan avukat T.D., "Narkotik şubede görevli komiser A.T., yoğunluk sebebiyle beni müvekkilim ile görüştürmedi. Teşhis odasına götürüleceği sırada müvekkilime, 'Sakın bir şey imzalama' dememi engellemek için diğer polis memurlarına emir vererek beni karga tulumba dışarıya attırdı. Ancak ben kimseye hakaret etmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan komiser A.T. ise, "Uyuşturucu operasyonundan şüphelilerini gözaltına aldık. Şubemizdeki yoğunluk sebebiyle şüphelileri avukat bekleme odasına almıştık. Sanık ve avukatlarını hemen görüştürmemiz mümkün olmadı. Sanık T.D. olay günü müvekkili ile görüşmek için şubeye geldi. Biraz beklemesini istedim. Herhalde acelesi vardı. Bina dışına çıkmasını istedim. 'Siz hep böyle yapıyorsunuz şerefsizler' diye hakaret etti ve kapının dışına çıktı. Ancak kendisine müdahale olmadı. O gün hava güzel olduğu için kapılar açıktı, bu yüzden rahat bir şekilde dışarıya çıktı. Kimse onu zorla dışarıya atmadı. Yanlış anlaşılma olmuş, ben kimseden şikayetçi değilim" diye konuştu.

Şahit olarak dinlenen eski narkotik amiri İ.Y. ise sanık T.D. ile komiser A.T. arasında geçen olayı görmediğini söylerken, dönemin baro başkanı Asude Şenol da olaydan dolayı kendisine telefonla bilgi verildiğini anlattı. Dava, eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?