3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Avukatlara 5 yıldızlı huzurevi

AVUKATLARA 5 YILDIZLI HUZUREVİ

Nilüfer Belediyesi'nin tahsis ettiği arsa üzerine Türkiye Barolar Birliği tarafından yaptırılacak huzurevi için ilk kazma önümüzdeki günlerde vurulacak.

Arsası Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilen Türkiye Barolar Birliği tarafından inşa edilerek Bursa Barosu'na verilecek huzurevi projesi hayata geçiyor. Projeyi tanıtan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sivil toplum örgütleriyle iş birliğini her geçen gün güçlendirdiklerini söyledi. Çamlıca Mahallesi'nde 3 bin 386 metrekarelik alan üzerine yapılacak huzurevinin önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacağını müjdeleyen Bozbey, "Huzurevinin bir yıl zarfında tamamlanması planlanıyor. Geçtiğimiz meclis toplantısında onaylanan kararın ardından çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Huzurevini Nilüfer'e kazandırarak önemli bir eksikliği gidereceğiz" dedi.

Huzurevi projesinin hayata geçmesi için 3 yıldır uğraştıkları kaydeden Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman, Nilüfer Belediyesi'ne arsa için teşekkür etti. Kahraman, "Maddi ve manevi sıkıntı çeken avukatlar var. Onların daha rahat hayatlarını sürdürebileceği mekanlar oluşturmak istedik. Bu proje Türkiye'de bir ilk. Nilüfer Belediyesi'nin de planında bulunan huzurevi, bu çalışmaların neticelenmesini sağladı. Bursa'da güzel bir huzurevi açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyesi Asude Şenol ise, Türkiye genelinde hayata geçirmeyi planladıkları huzurevi projesinin Bursa'dan start verdiklerini ifade ederek, "Maddi durumu iyi olmayan avukatlar var. Bazı avukatlar sokaklarda kalıyor. Bazıları evsiz ve güvencesiz. Bu projeyle çok önemli bir toplumsal ihtiyacı hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

SUİT ODALI HUZUREVİ

Bursa Barosu Huzurevi'nde 30 ila 53 metrerakelik 15 suit oda ve 20-25 metrekarelik 64 adet normal oda bulunacak. TV odası, restoran, sergi salonunun da olacağı huzurevinde 50 kişilik 3 ayrı hobi odası, fıtness salonu, revir, acil yardım odası, teras ve bahçeler de yer alıyor. Mimarlığını Osman Ayradilli'nin yaptığı huzurevinin her odasında banyo ve teras bulunduğu bildirildi.

AVUKATLARA 5 YILDIZLI HUZUREVİ
AVUKATLARA 5 YILDIZLI HUZUREVİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 13:52:02
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 14:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?