4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Avukatlara piknikte darp

Bursalı avukatların pikniği, daha önce hacze gittikleri kişilerle karşılaşınca karakolda son buldu. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olurken, darp edilen avukatlardan biri, "Öfkeli kalabalık, aracımızın önünü keserek bizi öldürmek istedi. Havaya uyarı ateşi açarak linç edilmekten kurtulduk" dedi.

İddiaya göre, bir hukuk bürosunda birlikte çalışan avukatlar Hakan Ören (39), Mustafa Koyuncu (25), Onur Seyrek (25), avukat stajyeri Yaver Ören (26) büro çalışanları Süleyman Seyit (26), Ersin Aktaş (24) ve Ufuk Aydın (26) ile birlikte arkadaşları İsmail Çalışkan'ın (23) mezuniyetini kutlamak için merkez Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı beldesine pikniğe gitti.

Yemeğin ardından toplu olarak çay içmeye giden hukuk bürosu çalışanları, burada daha önce haciz işlemleri için iş yerine gittikleri F.E. ile karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma bir anda büyüdü. Kavgada avukat Onur Seyrek ve Yener Ören darp edildi.

Olayların daha fazla büyümemesi için araçlarına binerek kaçmak isteyen avukatların yolunu kestiği iddia edilen vatandaşlar, avukat Hakan Ören'in havaya ateş açması sonucu sakinleşti. Aracın içinden inmeyerek yaklaşık yarım saat boyunca jandarmayı bekleyen avukatlar, yaşadıkları dehşet dakikalarıyla ilgili savcılığa ifade verdi.

"BİZİ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER"
Olayın şokunu üzerinden atamayan ve çıkan olaylarda gözü moraran Onur Seyrek, "Mesleğimizin gereğini yapmıştık. Bir müvekkilimize borcu olan kişinin iş yerine hacze gitmiştik. Fakat bu kişiyle büro olarak gittiğimiz piknikte karşılaştık. Olaylar bir anda büyüdü. Darp edildik. Araçlarımıza binip kaçarken önümüzü kestiler. Aracı tekmeleyip bize tekrar saldırmak istediler. Bu sırada yanında silah bulunan bir arkadaşımız kalabalığa gözdağı vermek için havaya birkaç el ateş etti. Silah olmasaydı linç edilecektik" dedi.

Pikniğe gittikleri minibüsün kaportasındaki çökükleri gösteren avukatlar, halkın olayın iç yüzünü bilmeden hüküm verip kendilerini linç etmek istediğini iddia etti. Olayın peşini bırakmayacaklarını ifade eden avukatlar, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Bu arada jandarmanın olayla ilgili olarak adliyeye sevk ettiği F.E. S.E., S.E., ve K.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan, Gölyazı köyü sakinlerinin de avukatlardan şikayetçi oldukları öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 12:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?