3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ayakkabıcılardan MHP'ye destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Basri Sönmez, Gençosman ayakkabıcılar çarşısını gezerek 29 Mart ateşini söndürdü.

Ekonomik kriz sebebiyle zor günler geçiren ayakkabıcılar MHP'ye destek verdi.

Sabah saatlerinde Gençosman ayakkabıcılar çarşısını ziyaret eden MHP'li başkan adayları esnafın sıkıntılarını dinledi. Girdiği ilk dükkanda ayakkabı alan bir genci gören Osmangazi Belediye Başkan Adayı Basri Sönmez parasını kendi cebinden ödeyerek ilk siftahı yaptı.

Tek tek imalathane ve dükkanları dolaşan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu ise esnafa "hayırlı işler" dileyerek destek istedi. Basri Sönmez ile girdikleri bir dükkanda Hilmi Güler isimli bir ayakkabıcı ile karşılaşan Gazioğlu bir süre sohbet etti.

Tüpte yanan ateşi esnaf ve Basri Sönmez ile birlikte üfleyerek söndüren Gazioğlu, "29 Mart'ta AKP'nin mumunu böyle söndüreceğiz " dedi.

"DİSNEYLAND PROJESİNİ DESTEKLEDİLER"

Disneyland projesini desteklediğini ifade eden bir esnaf, "Kimse bu projeyi anlamadı ama ben ticaret adamı olduğu için bize getireceği faydaları biliyorum. Cansuyu kredisi için 10 kere başvuruda bulundum ama ilgilenen olmadı. Tefeci bankaya kredi için müracaatta bulunduğu zaman hemen alabiliyor. Bize de kredi vermedikleri için tefeciyle muhatap oluyoruz. 6 sene içinde bir çok dükkan kapandı" dedi.

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu ise Disneyland projesinin en az 40 sektöre can kazandıracağını dile getirdi ve "Önceliğimiz halkın içine düştüğü geçim sıkıntısına çare üretmek. Binlerce vatandaşımız işsiz. Buna çare üreteceğiz. Önceliğimiz bu" dedi

"BİZE GÖREV VERİLİRSE AYAKKABICILARIN SIKINTILARI ÇÖZMEK İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ"

Ayakkabıcılar çarşısını ziyaret etmek istediklerini ifade eden Gazioğlu, "Vatandaş son derece muzdarip bir çok işyeri kapanmış. Millet yarından endişe eder hale gelmiş. Bu durumu ne kadar devam ettirebileceğinin endişesi içerisinde. Her kesimde olduğu gibi esnafında büyük sıkıntıları var. İnşallah bize görev verilirse sıkıntıları çözmek için gayret göstereceğiz" dedi.
Osmangazi Belediye Başkan Adayı Basri Sönmez ise kendilerinden sonra çarşıya gelecek olan adayların dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Dikkatli olun esnaf size çok kızgın kafanıza ayakkabı yiyebilirsiniz" diye konuştu.

"HER GÜN SUKAYAĞI YAPMIYORUZ AMA, HER GÜN EVE EKMEK GÖTÜRÜYORUZ"

Atacak ayakkabı değil, giyecek ayakkabı bile bulamadıklarını kaydeden çarşı esnafı ise MHP'ye destek vererek, "Buraya sizden başka gelen bile olmadı. Her gün değişik vaatler dinliyoruz ama ayakkabıcı esnafı kan ağlıyor. Seçimden sonra buraya uğrayan yok. Esnaf her gün su kayağı yapmıyor ama her gün evine ekmek götürüyor. Umarım siz de seçim öncesi gelip, seçim sonrası bizim unutmazsınız" diye konuştu. MHP'li başkan adayları ise esnafa seçim sonrası sözü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 14:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?